Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen neemt revanche op Clayton, Anderson sloopt droom Unterbuchner

Michael van Gerwen heeft revanche genomen op nederlaag in de voorronde tegen Jonny Clayton. Na een gelijkopgaande wedstrijd maakte hij op het einde het verschil tegen de taaie Welshman. En zo bereikte onze landgenoot op de Grand Slam of Darts in Wolverhampton de halve finale. Van Gerwen lijkt net op tijd zijn vorm weer te vinden voor het WK, dat op 13 december begint. Maar het ging niet soepel.

De 44 jarige Clayton zette van Gerwen gelijk onder druk om na 1-1 te breken naar 1-2. Daarna toonde de Brabander zijn klasse, hij brak gelijk terug en hield zijn eigen leg. 3-2.De nummer 17 van de wereld leek niet onder de indruk en met prima spel liep hij uit naar een 5-4 voorsprong. Van Gerwen, die een paar dubbels miste, kon uiteindelijk terug breken naar 5-5. Beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe, bleven op hoog nivo gooien. (beide een gemiddelde van boven de 105 op dat moment) Van Gerwen liep toch weg  naar 8-5, maar Clayton liet zijn uitstekende vorm zien en kwam terug tot 8-8. Op 9-9 kreeg de man uit Wales een grote kans om op voorsprong te kopmen maar hij miste 3 pijlen oude dubbel 20. Van Gerwen hield zijn eigen leg, maar de wedstrijd bleef spannend, omdat Clayton niet opgaf en weer gelijk maakte. 10-10. Na 11-11 leek van Gerwen de wedstrijd gemakkelijk naar zich toe te trekken, hij liep uit naar 15-11, en eindelijk leek Clayton gebroken. Maar de man in het groen miste maar liefst 8 match darts en liet Clayton terug komen tot 15-12. Maar Clayton liet zijn kansen liggen om terug te komen in de wedstrijd, en kon van Gerwen de wedstrijd uiteindelijk winnen met 16-12.

Gary Anderson – Michael Unterbuchner  16-6
Anderson liet er geen misverstand over bestaan wie er in de halve finale thuis hoorde. Ondanks dat de 30 jarige man uit Munchen brutaal een 2-0 voorsprong nam, bleef de Schot kalm en ging met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in. Met een magistrale 152 finish liep hij uit naar 4-2. En vanaf dat moment liep de halve finalist van de Lakeside dit jaar (hij verloor met 6-4 van Mark McGeeney) achter de feiten aan. Na de 7-2 voorsprong van Anderson kwam de Duitser nog terug tot 7-3, maar daarna liep Anderson uit naar 11-4. De wisselvalligheid van Unterbuchner bleek snel daarna, na een fantastische 160 finish, miste hij in de volgende leg drie pijlen op dubbel 18, om nog enigszins in de wedstrijd te komen. Gary Anderson miste nog 3 matchdarts, maar met een dubbel 1 won hij duidelijk met 16-6. Met Michael Unterbuchner verliet de laatste BDO speler het toernooi. De geruchten gaan dat de Duitser volgend jaar overstapt naar de PDC. Hoe dan ook, wij maken ons op voor een prachtige halve finale, morgenmiddag, tussen de twee voormalige wereldkampioenen.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.