Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Van Gerwen neemt revanche op Smith en haalt finale Premier League

Michael van Gerwen is doorgestoten naar de finale van de Premier League 2023. De Nederlander startte in de halve finale tegen Michael Smith explosief en trok de wedstrijd uiteindelijk over de lijn: 10-8.

De motivatie leek de laatste weken wat weg bij Michael van Gerwen: de Nederlander was al lang zeker van de Play-Offs en wist dat hij er daar pas weer moest staan. Vandaag moest het dan gaan gebeuren. Met Michael Smith had hij na de verloren WK-finale ook nog wel een appeltje te schillen, maar de Engelsman startte flitsend. Met een 128-finish voor een 12-darter toonde hij meteen zijn spierballen. Van Gerwen moest even op gang komen, maar na een 64-finish (onder druk) kwam hij los.

Van Gerwen vindt gaspedaal

Nadat beide mannen hun eigen legs hielden, in respectievelijk 14 en 12 pijlen, was het de Nederlander die gas bijgaf. Met legs in 12, 14 en 16 pijlen kwam hij op 5-2, waarna hij met een 11-darter nog maar weer een keer versnelde. Smith moest alle zijlen bijzetten en vond een leg, maar moest daarna toezien hoe MVG wéér een 11-darter vond. De pauze kwam voor ‘Bully Boy’ als geroepen. Om nog kans te houden moest hij snel een leg van Van Gerwen af gaan snoepen.

Smith vecht terug

De eerste kans op een break ging nog in rook op, maar met een 11-darter was het twee legs later wel raak. Het publiek koos duidelijk de kant van de Engelsman, zeker nadat Van Gerwen vijf pijlen miste om zelf ook weer te breken. Smith profiteerde weer en gooide 91 uit op de bull. De achterstand werd verkleind tot 8-7, waarna Van Gerwen orde op zaken stelde door nu wel zijn eigen leg te houden. De Nederlander stond op matchpoint, de finale leek binnen handbereik, maar na twee gemiste matchdarts kreeg hij van Smith een 123-finish om de oren. De druk kwam er nu vol op: MVG mocht leg 18 beginnen, maar mocht het hier misgaan dan werd Smith de favoriet. 54 moest uit met Smith wachtend op 32 en dit lukte: de drievoudig wereldkampioen treft Gerwyn Price in de finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 97.9 / 57.1%
Michael van Gerwen: 101.45 / 38.5%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Gerwen neemt revanche op Smith en haalt finale Premier League