Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen neemt revanche op Wright in hoogstaande partij

Een goed begin voor Michael van Gerwen. Zijn eerste wedstrijd van de Premier League 2020 leverde een 7-5 overwinning op Peter Wright op. Mighty Mike maakte daarnaast indruk met zijn nieuwe pijlen.

Traditiegetrouw treffen de twee WK-finalisten elkaar in week één van de Premier League. In Aberdeen nam Peter Wright het met de steun van het thuispubliek op tegen Michael van Gerwen. Na een matige vertoning op de Masters had Van Gerwen ook wel wat goed te maken. Hij mocht ook aan de wedstrijd beginnen, maar met een 14-darter was het Wright die meteen brak. MVG zette zich een leg later weg op 36 om terug te breken, maar de Schot gooide 120 uit voor een 2-0 voorsprong. Wright scoorde flink, maar na drie missers op de dubbels gaf hij Van Gerwen de kans om op het bord te komen vanaf 106. Dit lukte de man uit Vlijmen ook. Met nog vier missers op de dubbels gaf Wright daarna ook zijn eigen leg weg. Van Gerwen was uit in 13 pijlen.

Scorend ging het geweldig bij Wright, finishend zeker niet. Vanaf 62 miste hij weer een pijl, waarna MVG  met een 120-finish er weer flink overheen klapte. Vanaf 87 was het een leg later de beurt aan Van Gerwen om een dubbel te missen, waardoor de stand op 3-3 kwam door een 15-darter van Wright. Met een 13-darter kwam Van Gerwen weer op voorsprong, waarna Wright volgde met een leg in hetzelfde aantal pijlen. Het bleef een absolute topwedstrijd, met beide mannen ruim boven de 100 gemiddeld. Van Gerwen liet nog maar even een kunststukje zien door in zijn eigen leg een 144-finish te produceren voor een 5-4 voorsprong. Wrigth leek niet onder de indruk en liet zelf ook iets briljants zien. Met Van Gerwen op 72 gooide de Schot een 157-finish. Het leek op een gelijkspel uit te gaan draaien, maar Van Gerwen was toch iets anders van plan. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij het in de leg van Wright alsnog afmaakte. Met een 106-finish voor een 15-darter pakte hij zijn revanche op Wright en kende hij een zeer goede start van de Premier League.

Michael van Gerwen: 104.13 / 77.78%
Peter Wright: 97.71 / 35.71% 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *