Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen nieuwe koploper Premier League

Nadat zowel Michael van Gerwen als Gary Anderson gisteravond een flinke dreun te verwerken kreeg, mochten ze het vanavond tegen elkaar opnemen. Van Gerwen doet nog volop mee voor de hoogste eindpositie, terwijl Anderson nog alle zijlen moet bijzetten om überhaupt bij de eerste 4 te eindigen.

De eerste leg van deze partij werd begonnen door Gary Anderson. De Schot zou deze eerste leg ook winnen door een 14-darter te gooien. Het antwoord van Van Gerwen liet niet lang op zich wachten. Van Gerwen gooide een 15-darter met een 116 finish, waarna zijn karakteristieke brul duidelijk hoorbaar was. Het was ook Van Gerwen die voor de eerste break zorgde. Na een aantal missers vond de Nederlander de dubbel 1 en kwam op een 2-1 voorsprong. De break werd niet verzilverd, want met een 110 finish bracht Anderson de stand weer in evenwicht. De daaropvolgende vijfde en zesde leg zouden geen breaks opleveren. Anderson was na een 60 finish met 14 darts uit, terwijl Van Gerwen na een 50 finish in 15 darts op 0 stond.

In leg 7 plaatste ‘Mighty Mike’ een tussensprint. Met een 11-darter wist hij Anderson te breken en met een 14-darter behield Van Gerwen zijn eigen leg, waardoor een voorsprong van 5-3 op het bord stond. Van Gerwen zorgde ook voor zijn vierde leg op een rij. Nadat Anderson 71 miste op dubbel 20 profiteerde Van Gerwen optimaal door 116 te finishen: 6-3. De opmars van Van Gerwen werd gestopt door Anderson, die met een mooie 138 finish wist terug te breken. ‘The Flying Scotsman’ kon dit echter geen vervolg geven en raakte zijn leg ook meteen weer kwijt aan Van Gerwen, die een 13-darter gooide. Het verzet van Anderson was hiermee definitief gebroken. Met een 18-darter gooide Van Gerwen de wedstrijd in het slot en hiermee werd hij de nieuwe koploper van de Premier League of Darts 2021!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98,02 / 42,11%
Gary Anderson: 95,08 / 57,14%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *