Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen nipt langs Menzies in Minehead

Michael van Gerwen is de derde Nederlander door naar de laatste 16 van de Players Championship Finals. Na een 4-3 achterstand won hij de laatste drie legs tegen Cameron Menzies. Lees hier meer.

Michael van Gerwen begon het toernooi met een 6-3 overwinning op Ryan Meikle, terwijl Cameron Menzies redelijk verrassend met dezelfde cijfers te sterk was voor supertalent Josh Rock, met een prima gemiddelde van 98.

Menzies begon sterk aan de partij, met een 76-finish hield hij zijn eigen leg. In leg twee kreeg de Schot drie pijlen om Van Gerwen meteen te breaken, maar miste. Hierdoor kon Van Gerwen via dubbel twee toch breaken. Een leg later werd Menzies gebroken, met drie 140’ers en een 81-finish in 12 darts kwam Van Gerwen op een 2-1 voorsprong. De break werd een leg later ook verzilverd, dankzij een 72-finish had de Nederlander een verschil van twee legs gemaakt.

Net als tegen Meikle, liet Van Gerwen de tegenstander terugkomen naar 3-3. Menzies produceerde finishes van 68 en 110 om langszij te komen. ‘Cammy’ wist dit te vervolgen met een 14-darter en had zo de voorsprong weer terug; 4-3. Van Gerwen hield zijn eigen leg ook, waarna een cruciale leg volgde. In de negende leg miste Menzies vijf darts op de dubbel om op matchpoint te komen. Van Gerwen gooide dubbel 10 voor de break en wist een leg later in 15 darts de wedstrijd naar zich toe te trekken; 6-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 96,45 / 40%
Cameron Menzies: 87,45 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *