Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen - Nordic Darts Masters 2021

Van Gerwen nipt langs Noppert, ondanks matchdarts tegen

Afgelopen middag werd de derde ronde van de Gibraltar Darts Trophy afgewerkt. In de zesde partij kwamen twee Nederlanders in actie, Michael van Gerwen tegen Danny Noppert. De heren gaven de kijkers een geweldige partij. Lees hier meer.

Michael van Gerwen begon de wedstrijd, maar zag Danny Noppert met een 10-darter meteen breaken. Die break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt met een 15-darter. Ook deze break werd niet verzilverd. Noppert plaatste de derde break met een 11-darter en wist deze wel te verzilveren door 56 uit te gooien voor een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg kreeg Van Gerwen twee pijlen op dubbel 16 om terug te breaken, maar die werden gemist. Noppert strafte dat meteen weer af, in 14 darts werd het 4-1.

Die break werd niet verzilverd, Van Gerwen brak gelijk terug met een 14-darter. Een 160-finish een leg later zorgde ervoor dat de nummer 3 van de wereld weer terug in de wedstrijd was. Noppert hield vervolgens ook zijn eigen leg en kwam zo als eerste op matchpoint; 5-3. Toch gaf Van Gerwen zich niet gewonnen. In de negende leg kreeg Noppert al één matchdart op dubbel 13 voor een 81-finish, maar die werd gemist. Van Gerwen bleef koel en gooide tops. Een waanzinnige goede leg volgde van ‘Mighty Mike’, die met een 132-finish terug brak naar 5-5. In de beslissende leg kreeg Van Gerwen als eerste drie matchdarts, maar die werden verrassend genoeg allemaal gemist. Noppert kreeg ook drie matchdarts, maar hij wist er geen één te raken. Van Gerwen maakte het daarna via dubbel 9 af en plaatst zich zo voor de kwartfinales tegen Gerwyn Price.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,82 / 37,50%
Danny Noppert: 102,52 / 38,46%

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *