Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Michael Smith

Van Gerwen onderuit in Londen, Clayton en Wright winnen wel

Jonny Clayton, Michael Smith, Peter Wright en Joe Cullen zijn doorgestoten naar de halve finales van week 15 van de Premier League in Londen. Michael van Gerwen miste 3 matchdarts in zijn kwartfinale. Lees hier meer.

De avond werd gestart met twee Welshmen; Jonny Clayton tegen Gerwyn Price. Clayton begon erg sterk aan de partij. Zo wist hij de eerste twee legs in 14 en 15 darts te houden. Die voorsprong wist hij uit te breiden naar een 5-1 voorsprong door o.a. 79 en 102 uit te gooien. Price deed nog wel iets terug met finishes van 127 en 68 voor 5-3, maar zag een leg later Clayton met een 17-darter de overwinning pakken en een plaats in de halve finales.

De tweede kwartfinale ging tussen twee spelers met de voornaam Michael, Van Gerwen en Smith troffen elkaar. Van Gerwen begon erg stroef aan zijn wedstrijd. Hij kwam al snel 3-0 achter tegen Smith, die vervolgens tot 5-3 zijn eigen legs hield. In leg 9 brak Van Gerwen dan toch terug met een 13-darter en zorgde met een 120-finish in zijn eigen leg voor 5-5. In de beslissende leg kreeg Van Gerwen drie pijlen op dubbel 16 om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken, maar bezweek. Smith bleef dit keer wel koel en gooide zijn vierde matchdart raak op dubbel 16 voor een nipte 6-5 zege.

In de derde kwartfinale trof Peter Wright de terugkerende James Wade. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste Wright de eerste break door een 16-darter te gooien. De Schot hield vervolgens ook zijn eigen leg in 14 darts voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee, waaronder een 69-finish van Wade en een 116-finish van Wright. Bij een stand van 5-3 produceerde ‘Snakebite’ een 13-darter en plaatste zich zo voor de halve finales.

De laatste kwartfinale werd gegooid door Joe Cullen en Gary Anderson. Een spannende wedstrijd werd het totaal niet. Anderson kwam er scorend totaal niet aan te pas en kreeg daardoor een 6-1 nederlaag aan de broek. Cullen won de eerste 5 legs in 17,17,18,12 en 15 darts. In leg 6 kreeg Cullen drie pijlen om er een whitewash van te maken, maar miste. Hierdoor kon Anderson via dubbel twee toch zijn eigen leg houden. Een leg later maakte Cullen het wel af, met een 16-darter zien we ‘The Rockstar’ terug in de halve finales.

Halve finales:
Jonny Clayton vs Michael Smith
Peter Wright vs Joe Cullen

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *