Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen opent sterk door winst op Smith, Dobey pakt punt tegen Suljovic

Afgelopen avond is de Premier League 2019 van start gegaan. Lees hier alle wedstrijdverslagen van week 1 terug. 

James Wade vs Raymond van Barneveld
De Premier League van 2019 begon met de partij tussen James Wade en Raymond van Barneveld, die aan zijn laatste Premier League van zijn carrière begon. Van Barneveld begon sterk aan de partij, want na 9 darts stond de Nederlander op 56. Wade wist de leg in 13 darts te pakken omdat Van Barneveld 2 darts op de dubbel miste. Met een 18-darter hield Van Barneveld zijn eigen leg en kwam op 1-1. Vervolgens gingen 4 legs met de darts mee, waardoor het 3-3 stond. Van Barneveld maakte er 2-2 van met een prachtige 104-finish. In leg 7 wist Van Barneveld te breaken met een 14-darter. Van Barneveld miste vervolgens in zijn eigen leg 3 darts op de dubbel om de break te verzilveren, Wade brak met een 50-finish terug en hield zijn eigen leg voor 5-4. Met een knappe 13-darter brak ‘The Machine’ naar 6-4 en had het eerste punt binnen. Wade wist in zijn eigen leg een 12-darter inclusief een 124-finish te produceren waardoor hij de partij met een 7-4 overwinning naar hem toe trok.

Gerwyn Price vs Daryl Gurney
De tweede partij van de avond ging tussen Gerwyn Price en Daryl Gurney. Gurney begon beter aan de partij, want met een 68-finish wist hij Price gelijk te breaken. Met een 15-darter verzilverde Gurney vervolgens de break. Vervolgens pakte Price 5 legs op rij in 14,13,15,13 en 14 darts voor een 5-2 voorsprong. Met een 58-finish hield Gurney zijn eigen leg en kwam terug tot 5-3. Met een knappe 72-finish in 15 darts pakte ‘The Iceman’ het eerste punt. In de tiende leg miste Price één matchdart voor een 120-finish, Gurney gooide D8 voor 6-4. In de elfde leg miste ‘Superchin’ 2 darts op D18 voor een 96-finish en de rebreak. Price profiteerde pakte met een 58-finish de 7-4 overwinning!

Chris Dobey vs Mensur Suljovic
In wedstrijd nummer 3 kwam de eerste ‘Contender’ van de Premier League in actie. De 28-jarige Chris Dobey, geboren op zo’n 7 kilometer afstand van Newcastle, mocht het op gaan nemen tegen Mensur Suljovic, die aan zijn tweede Premier League begon. De Engelsman mocht beginnen en gooide in zijn eerste twee beurten 28 en 40. De spanning schudde hij echter snel van zich af, door de leg alsnog in 15 pijlen uit te gooien via een 113-finish. Nog een 15-darter leverde hem zelfs de break op, waarna hij zijn eigen leg een 17-darter gooide. Suljovic kwam er nog niet aan te pas, maar wist in zijn eigen leg toch te versnellen en een leg te pakken in 14 pijlen. In hetzelfde aantal pijlen pakte Dobey echter meteen weer een leg. Een 12-darter leverde ‘Hollywood’ zelfs een 5-1 voorsprong op. Wat volgde was echter een fenomenale comeback van Mensur Suljovic. Legs in 18, 13, 13 en 14 brachten de stand weer op 5-5, waarna de Oostenrijker met een 14-darter zelfs de break pakte en voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. In de laatste leg kreeg hij zelfs 1 pijl om de wedstrijd nog te winnen, maar het was Dobey die een gelijkspel via dubbel 16 uit het vuur sleepte. Voor Suljovic was de beloning één punt, voor Dobey een extra 1000 pond.

Michael van Gerwen vs Michael Smith
De vierde wedstrijd van de avond was een herhaling van de WK-finale én van de Premier League finale van 2018: Michael van Gerwen tegen Michael Smith. Smith verloor beide finales en had dus zeker iets recht te zetten. Met een 12-darter en 93-finish pakte de Engelsman ook meteen de eerste leg af van MVG. Van Gerwen herstelde zich echter meteen door ook een 12-darter te produceren. Beide darters hielden vervolgens hun eigen leg, waarna Van Gerwen met een 13-darter op een 3-2 voorsprong kwam. Een leg later miste Smith 3 pijlen op een dubbel, waardoor MVG op een 4-2 voorsprong kon komen. In zijn eigen leg miste hij echter twee pijlen om de voorsprong nog verder uit te breiden, waardoor Smith meteen weer terug brak. Een 150-finish in zijn eigen leg bracht hem zelfs weer op gelijke hoogte. Een 15-darter van MVG en een 13-darter van Smith bracht de stand op 5-5. Van Gerwen zette nog even de turbo aan en stelde een punt veilig via een 14-darter. Smith leek daarna in zijn leg op weg om ook een punt te gaan pakken, maar een beurt zonder tripples gevolgd door een 180 van Van Gerwen werd hem toch fataal. Onze landgenoot gooide een 81-finish voor een 11-darter en pakte hierdoor zijn eerste overwinning van de Premier League 2019.

Peter Wright vs Rob Cross                                   
De laatste partij van de eerste Premier League avond in Newcastle ging tussen Peter Wright en Rob Cross. De Schot mocht beginnen aan de partij maar oogde nog niet erg scherp. Cross wist te breaken via de D18 waarna hij via tops de break wist te verzilveren. Wright zat aan de ondergrens van 70 gemiddeld maar wist zich te herpakken met een knappe 87-finish op D18. ‘Voltage’ gooide erg sterk rond de 110-gemiddeld wat hem ook de vierde leg opleverde via de D18. Via een 100-finish wist ‘Snakebite’ zijn eigen leg te behouden waarna hij via een sterke 11-darter de break achter weer wist goed te maken. Hij verzilverde de break via een 88-finish op de Bull wat hem op een voorsprong bracht. Cross wist via de D2 weer gelijk te komen waarna Wright zijn eigen leg wist te behouden via de D10. Via een 62 check-out van de Engelsman werd de stand weer gelijk: 5-5. Het eerste punt van de wedstrijd ging via de D4 naar Wright. Via een 180-score wist Wright het initiatief in de leg te pakken. Vanaf 116 mocht hij het gaan proberen maar het ging mis op de D18. Nu was het aan Cross om te gooien voor het punt vanaf 48 en hij wist het af te maken via de D18. Cross en Wright delen de punten: Eindstand 6-6. 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *