Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen ouderwets dominant met titel in Duitsland

Michael van Gerwen heeft in Niedernhausen zijn tweede titel van het jaar gepakt. Op Players Championship 8 was hij in de finale te sterk voor Martin Schindler: 8-4.

Hoe verging de dag?

Gerwyn Price was dit weekend maar met één doel naar Duitsland afgereisd: beide titels pakken en zo weer de nummer één van de wereld worden. Gisteren voltooide hij de eerste stap van dit doel, maar vandaag stak Jamie Hughes hier een stokje voor. De Engelsman versloeg de Welshman bij de laatste 32 (6-4). Dit liet weer ruimte over voor de rest van het veld. Vincent van der Voort zou in ieder geval niet profiteren: de Nederlander verloor in de eerste ronde van landgenoot Danny Jansen, die een 164-finish in de beslissende leg gooide.

Ook Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld kenden geen geweldige dag. Beide mannen wonnen hun openingswedstrijd, maar verloren daarna van respectievelijk William O’Connor (6-2) en Geert de Vos (6-5). Martin Schindler maakte met een gemiddelde van 108.42 indruk tegen Luc Peters (6-2), en dat zou de Duitser aan het einde van de dag ook qua resultaat veel opleveren. ‘The Wall’ bereikte namelijk de finale. Na zijn overwinning op Peters versloeg hij Rowby-John Rodriguez met maar liefst 6-0, waarna ook Jamie Hughes (6-2), Daryl Gurney (6-2) en Adrian Lewis (7-2) de klos waren. Na vorige week al een halve finale te hebben behaald zette hij nu één stap verder.

De andere finalist was iemand die het gewend is om finales te halen: Michael van Gerwen. Voor de Nederlander was dit de eerste finale op een Players Championship dit jaar. Na twee eenvoudige overwinningen op Radek Szaganski en Jim Moston (2x 6-1) werden Geert de Vos en Danny Noppert beide met 6-3 verslagen. In de kwartfinale en halve finale kreeg hij het lastig tegen Brendan Dolan (6-4) en Luke Humphries (7-5), maar won hij alsnog.

Finale

Afgaand op het spel gedurende de dag deed Martin Schindler niet onder voor Michael van Gerwen. Toch was de Nederlander de favoriet in deze partij, en dat bleek ook maar weer na drie legs. Met legs in 17, 14 en 12 pijlen vloog hij naar een 3-0 voorsprong. Schindler deed wat terug in 14 pijlen, maar twee legs hierna stond het alweer 5-1. De Duitser kon zich dit kwalijk nemen, in beide legs miste hij pijlen op de dubbels. Scorend stond hij wel goed te spelen, en toen eenmaal de dubbels wel vielen stond het ineens 6-4. Vanaf 86 miste Schindler hierna echter één pijl op dubbel zeven om de achterstand nog meer te verkleinen, waarna Van Gerwen met een 126-finish een flinke klap uitdeelde. De Nederlander kwam ook meteen op matchpoint, en met een 13-darter verzilverde hij dit direct. Na het winnen van European Tour 2 greep ‘Mighty Mike’ zo zijn tweede titel van het jaar. Naar alle waarschijnlijkheid zal het hier ook niet bij blijven.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102.42 / 50%
Martin Schindler: 98.60 / 24%

Nederlanders

Naast de succesvolle dag van Michael van Gerwen wisten nog drie Nederlanders de laatste 16 te halen. Danny Noppert verloor hierin van Van Gerwen (6-3), terwijl Danny Jansen (6-4 tegen Brendan Dolan) en Jermaine Wattimena (6-3 tegen Luke Humphries) ook in deze ronde strandden. Martijn Kleermaker verloor bij de laatste 32 in een beslissende leg van Daryl Gurney. De 19-jarige Owen Roelofs, die op de zaterdag zijn debuut op de Pro Tour maakte, haalde ook de laatste 32, waarin hij zijn meerder moest erkennen in Adrian Lewis (6-5).

Uitslagen

Kwartfinales
Martin Schindler 6-2 Daryl Gurney
Adrian Lewis 6-4 Stephen Bunting
Michael van Gerwen 6-4 Brendan Dolan
Luke Humphries 6-5 James Wade

Halve Finales
Martin Schindler 7-2 Adrian Lewis
Michael van Gerwen 7-5 Luke Humphries

Finale
Michael van Gerwen 8-4 Martin Schindler

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *