Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Van Gerwen ouderwets sterk met whitewash Ashton

Michael van Gerwen is op weg terug naar zijn oude niveau, maar zal op de Grand Slam of Darts alsnog moeten knallen om zijn tegenstanders hiervan te overtuigen. De eerste tegenstander van ‘Mighty Mike’ is op papier de minste: Lisa Ashton, de enige vrouwelijke tourkaarthouder.

Michael van Gerwen voelt zich normaliter vertrouwd op de Grand Slam. Hij won het toernooi driemaal, waarvan de laatste keer in 2017 was. Lisa Ashton is zijn eerste horde om de voorsprong in de poule te pakken, al wist ze nog nooit eerder een wedstrijd te winnen op het toernooi.

Van Gerwen mocht aan de wedstrijd beginnen en liet meteen zien met volle focus te spelen. In de tweede beurt gooide hij een 180’er om de leg via 32 binnen te hengelen (1-0). Ashton zette haar pijlen weg op 60, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen opnieuw een 14-darter gooide (2-0). De eerste break van de wedstrijd was een feit. Zonder grote moeite pakte Van Gerwen zijn eigen leg op via tops (3-0). Ashton kon haar topniveau helaas niet brengen, de Nederlander gooide gemiddeld 20 punten hoger dan de Engelse.

Toch kan Ashton wel degelijk darten. ‘The Lancashire Rose’ gooide een 180’er, maar moest toezien hoe de voormalige winnaar van de Grand Slam opnieuw haar leg afpakte (4-0). Ook in de laatste leg cruisede Van Gerwen gemakkelijk naar de dubbel. Hij miste nog een 130-finish, maar maakte de wedstrijd daarna af. Een goed begin van het toernooi.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 105.85 / 62.5%
Lisa Ashton:
87.96 / 0%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *