Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen over overvolle kalender: “Je moet rustmomenten pakken”

Michael van Gerwen plaatste zich zaterdagavond voor de kwartfinales van de World Series of Darts Finals. Na afloop sprak de Nederlander met Darts Actueel.

Michael van Gerwen was zaterdagavond met 6-4 te sterk voor Damon Heta. Na een 2-0 voorsprong, zag hij Heta meteen terug breaken en kwam zelfs op voorsprong; 3-2. Uiteindelijk leverde een break in leg 9 de overwinning op. Van Gerwen brak Heta in 17 darts om zijn eigen leg in 16 darts te houden voor een plaats in de kwartfinales.

“Om zo op te komen in je eigen land, geeft veel voldoening en krijg je veel vertrouwen van. Dat geef je altijd een kick. Dat is ook belangrijk, maar dat geeft ook extra druk. Dat maakt het altijd wat moeilijker om deze wedstrijden te winnen, waarin je toch wat problemen hebt”, aldus Van Gerwen over het spelen in zijn eigen land.

Van Gerwen is van mening dat de kalender overvol is en geeft aan dat het belangrijk is om op de juiste momenten de rust te pakken: “De kalender is overvol. Je moet gewoon je rustmomenten pakken, anders is dit niet vol te houden. Vooral voor de Premier League-spelers, maar daarin is iedereen vrij in wat hij wil. Vorige week ben ik in Disneyland geweest met mijn gezin, ik had een fantastisch weekend. Dit gaat dan ten koste van een Euro Tour in Jena, maar dat hoort er ook bij. Je moet je momenten pakken en op de juiste momenten pieken.”

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *