Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Dirk van Duijvenbode

Van Gerwen overleeft 7 matchdarts tegen Van Duijvenbode

Michael van Gerwen is door de oog van de naald gekropen in de kwartfinales van de European Darts Open. Hij overleefde 7 matchdarts tegen landgenoot Dirk van Duijvenbode. Lees hier meer.

Dirk van Duijvenbode begon scherp aan de partij door de eerste drie legs te winnen met o.a. een 14-darter en een 120-finish. Een leg later brak Michael van Gerwen meteen terug met een 14-darter, om vervolgens met een 62-finish er 3-2 van te maken.

Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee voor een 5-4 voorsprong voor ‘The Titan’, waaronder een 108-finish van Van Gerwen. In de tiende leg stond Van Duijvenbode na 12 darts op dubbel 12 te wachten. Van Gerwen kreeg 121 niet uit, waardoor Van Duijvenbode 3 matchpijlen kreeg voor de wedstrijd. Echter werden ze gemist, maar kon Van Gerwen niet profiteren door 76 uit gooien. Van Duijvenbode kreeg opnieuw 2 matchdarts, maar miste opnieuw. Van Gerwen gooide dubbel 10 en brak zo zijn landgenoot terug naar 5-5.

In de beslissende leg was Van Duijvenbode er helemaal vanaf en kon hij het scorend niet meer op orde krijgen. Van Gerwen profiteerde en stond na 12 darts op een dubbel. Echter miste de Nederlander verrassend 6 keer, waardoor Van Duijvenbode één kans kreeg om de wedstrijd alsnog te winnen. Van Duijvenbode kreeg twee pijlen op tops voor een 100-finish, maar werden ook gemist. Daar bleef het bij, via dubbel 1 plaatste Van Gerwen zich met veel geluk voor de halve finales tegen Luke Humphries.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 93,07 / 28,6%
Dirk van Duijvenbode: 91,07 / 27,8%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *