Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen overleeft matchdarts en verslaat Dobey

Michael van Gerwen heeft de derde ronde op de German Darts Grand Prix bereikt. De Nederlander overleefde tegen Chris Dobey twee matchdarts.

Na zijn zegetocht in het tweede European Tour-toernooi begon Michael van Gerwen vanavond zijn jacht op weer een titel tegen Chris Dobey. Zijn wedstrijden tegen de Engelsman leveren vaak mooie duels op, en dit leek ook nu meteen het geval. Met een 13-darter hield ‘Hollywood’ zijn eigen leg, waarna hij vanaf 80 de kans op een 2-0 voorsprong miste. Van Gerwen haakte aan, maar keek twee legs later wel tegen een 3-1 achterstand aan. In beide legs miste de Nederlander twee pijlen op de dubbels.

Met een 15-darter brak MVG echter snel terug, waarna een 12-darter volgde. Dobey deelde een klap terug uit door een 87-finish op de bull te gooien, met Van Gerwen wachtend op tops. Met een 14-darter brak hij MVG daarna ook nog, waardoor de zege dichtbij leek. In zijn eigen leg kreeg hij vanaf 66 twee matchdarts, maar doordat hij deze miste kon Van Gerwen weer aanhaken. Na een 11-darter van de Nederlander kwam er daarna ook nog een beslissende leg. Dobey zakte helemaal weg en MVG profiteerde optimaal: met een 93-finish voor een 15-darter sleepte hij de zege alsnog uit het vuur.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 105.55 / 37.5%
Chris Dobey: 98.88 / 50%

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *