Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen overleeft slordigheden

Michael van Gerwen heeft zijn tweede ronde partij van de Player Championship Finals gewonnen van Jonny Clayton. Van Gerwen kreeg het even lastig op de dubbels, maar maakte dit alsnog goed.

Clayton blijft in de buurt van Van Gerwen

Michael van Gerwen lijkt de vorm weer terug te vinden, tijdens de Grand Slam of Darts liet Van Gerwen al een aantal mooie wedstrijden zien en ook gisteren in de eerste ronde speelde Van Gerwen goed. In deze wedstrijd startte Van Gerwen ook zeer goed en zo kwam hij al snel met een 14-darter en een 15-darter op voorsprong. Toch kon Jonny Clayton in de eerste sessie dicht bij Van Gerwen blijven. met een 80-finish en een 106-finish wist Clayton zijn eigen legs te houden. Michael van Gerwen wint de eerste sessie wel met 3-2.

Michael van Gerwen leek de grip op de wedstrijd kwijt te raken in de tweede sessie. Hij vond de trippels wat moeilijker en hij werd ook slordiger op de dubbels. In de zesde leg miste hij al twee dubbels met Clayton op 62, dit werd nog niet afgestraft. In de achtste leg kreeg Clayton zelfs 18 pijlen om te breaken, Van Gerwen miste drie pijlen op D16 en dit werd hem ook fataal. Clayton brak naar 4-4 en had het initiatief in de wedstrijd. In de negende leg schrok Van Gerwen weer wakker. Hij kwam keurig na 12 pijlen op de dubbel en kreeg de kans van Clayton om dit te verzilveren voor 5-4. In zijn eigen leg wist Van Gerwen het ook fantastisch af te maken. Met een 11-darter via D20 pakt hij de wedstrijd en eindigd ook nog boven de 100 gemiddeld. Hij mag zich zo opmaken voor een Nederlands onderonsje met Jeffrey de Zwaan.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 100.63 / 50%
Jonny Clayton: 98.15 / 36.36%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *