Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - World Grand Prix 2023

Van Gerwen overleeft wél in Hildesheim: Lennon wordt geklopt

Michael van Gerwen is het German Darts Championship gestart met een zege op Steve Lennon. Zonder goed te spelen was hij met 6-3 te sterk voor zijn Ierse tegenstander.

Al acht geplaatste spelers vlogen er in Hildesheim uit deze zaterdag: Michael van Gerwen was extra gewaarschuwd tegen Steve Lennon. De Nederlander kende een teleurstellende World Grand Prix, en zou die nasmaak maar wat graag wegspoelen met een European Tour-titel. De start was heel stroef: met een 21-darter kwam hij nog wel op voorsprong, maar Lennon sloeg snel terug met een 12-darter.

Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg, waarna de Ier met een 17-darter brutaal de voorsprong greep. Weer een 21-darter volgde, en ook dit keer was het MVG die hem gooide. De nummer twee van de wereld wist een leg later een 14-darter te gooien voor de break, waarna hij deze break ook verzilverde. Door met een 15-darter te eindigen krikte hij zijn gemiddelde nog omhoog tot boven de 90. Goed was het niet, maar onze landgenoot is wel door naar de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 90.38 / 37.5%
Steve Lennon: 88.44 / 30%

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *