Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen overtuigend in spannende wedstrijd Anderson

Michael van Gerwen lijkt weer helemaal terug van weggeweest. Met een recordgemiddelde stelde hij zich eerder dit toernooi zeker van de achtste finales. Gary Anderson is zijn volgende horde om weg naar de kwartfinales. Zal hij opnieuw een goede wedstrijd kunnen tonen?

Gary Anderson mocht aan de wedstrijd beginnen, maar verloor direct de leg aan een sterk beginnende Van Gerwen (0-1). Later in de wedstrijd bleken breaks zeldzaam, maar Anderson pakte direct de leg van de Nederlander af met een 124-finish (1-1).

Vervolgens gingen zes legs met de pijlen mee. Gary Anderson pakte dus steeds de leiding, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen hem constant op de hielen zat. Onbewust besliste de Nederlandse nummer 1 de wedstrijd in de negende leg. Dankzij wat slordigheden tijdens het finishen aan de kant van Anderson, kreeg Van Gerwen de kans om 32 uit te gooien voor de break (5-4). De Nederlander kwam – naast de eerste leg – voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en wist zijn navolgende legs te houden tot en met een 8-6 voorsprong. Het leek de goede kant op te gaan voor de Nederlander.

In de volgende leg pakte Anderson ondanks een pijl op de bull, alsnog zijn eigen leg op en kwam terug tot 7-8. Een break was nodig voor de Schot om terug in de wedstrijd te komen. Anderson begon de leg goed en kreeg zelfs een pijl om te breaken, maar de magistrale Van Gerwen liet dit niet gebeuren (7-9). Met nog een leg voor de eindwinst te gaan, kreeg Van Gerwen een matchdart op tops om 74 uit te gooien, maar dit lukte niet. Vervolgens miste Anderson en opnieuw Van Gerwen een setje pijlen op de dubbels. ‘Mighty Mike’ liet ‘The Flying Scotsman’ toe om langzaam bij te sluiten (8-9). Ook in de laatste leg werd een pijl voor de wedstrijd gemist, maar Van Gerwen sloot uiteindelijk toch af via dubbel 16 (8-10).

Michael van Gerwen speelt in de kwartfinale tegen Michael Smith.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Gary Anderson: 100.68 / 34.78%
Michael van Gerwen: 100.43 / 40%

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *