Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen pakt revanche tegen Suljovic in Mannheim

De enige Nederlander nog in de race voor de titel van de European Darts Matchplay: Michael van Gerwen,  mocht het zondagmiddag  opnemen tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic, om zo een plaats te veroveren in de kwartfinales. Lees hier meer.

Mensur Suljovic mocht aan de wedstrijd beginnen en dit deed hij prima door een 13 darter te gooien om zo zijn eigen leg te houden, 0-1.  Maar van Gerwen verbeterde dit in de 2e leg door een 12 darter te gooien met één 180 en een 92 finish, 1-1. De Oostenrijker gooide hierna in zijn eigen leg ook een 180 en pakte zo ook de leg met een 15 darter en een 71 finish, 1-2. Van Gerwen bewijst zichzelf hierna weer door een 14 darter te gooien met één score van 171, 2-2. De Nederlander gooide in de volgende leg weer een score van 171 en mistte 1 dart op de dubbel 20, waardoor Suljovic alsnog zijn eigen leg kon houden in 14 darts, 2-3.

Mensur gooide in de 6e leg een 180 waardoor van Gerwen nog onder druk kwam te staan, maar het bleek niet genoeg want de Nederlander trok de leg alsnog naar zich toe met een 16 darter, 3-3. Als de wedstrijd zo door ging won de Oostenrijker de wedstrijd, dat betekende dat van Gerwen sowieso één break moest bemachtigen. Dit deed hij ook in de 7e leg door een 15 darter te gooien, 4-3. De volgende leg was een spannende leg voor de man uit Vlijmen want Mensur mistte 2 darts op zijn favoriete dubbel waardoor van Gerwen zijn eigen leg nog net kon binnen slepen door een 89 finish uit te gooien, 5-4. Michael gooide in de volgende leg een 180, maar Suljovic gooide in zijn beurt een 170 waardoor hij een kans kreeg om zijn eigen leg te behouden, dit deed hij ook door een 11 darter te gooien met een 91 finish, 5-4. Hierna gooide van Gerwen een slechtere leg waardoor de Oostenrijker een kans kreeg op de dubbel 20, maar hij mistte, waardoor Micheal van Gerwen de winst kon binnen hengelen door de dubbel 12 te gooien. Van Gerwen pakte dus zijn revanche na zijn verlies in de finale vorige week tegen Suljovic en dat betekend dat de Nederlander door is naar de kwartfinale.

Michael van Gerwen:
Gemiddelde: 105.59
Dubbelpercentage: 50% (6/12)

Mensur Suljovic:
Gemiddelde: 101.82
Dubbelpercentage: 50% (4/8)

 

Image courtesy of FOTO: PDC/David Callow
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *