Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen pakt titel in laatste leg af van taaie King

Mervyn King en Michael van Gerwen: een duel dat de laatste jaren weer erg interessant is om te volgen. ‘The King’ maakte het Van Gerwen flink lastif in de onderlinge ontmoetingen, maar ging logischerwijs wel als underdog deze finale in, vooral omdat hij en finales geen gelukkige combinatie zijn.

Van Gerwen mocht aan de wedstrijd beginnen en met een 15-darter startte hij uitstekend. King volgde met een 19-darter, nadat MVG twee dubbels miste. De Engelsman deelde daarna een klap uit door 115 uit te gooien voor de break. Hij hield met een 107-finish op de bull ook zijn eigen leg. Van Gerwen reageerde met een mooie 146-finis, waardoor hij de schaden beperkte en met een 3-2 achterstand de pauze in ging.

Met een 12-darter kwam ‘Mighty Mike’ sterk uit de pauze en zette hij de achterstand weer recht. Een 13-darter later en de schade was volledig hersteld. Hij leek zelfs de voorsprong verder uit te gaan breiden, maar door vier missers gaf hij King de kans om in de wedstrijd te blijven. Toch werd het voor de pauze snel 6-4. Met een 72-finish hield hij zijn eigen leg, waarna hij met een 160-finish met King op 100 de break pakte en zijn voorsprong verdubbelde.

De uitstekend spelende Michael van Gerwen kon de taaie Mervyn King maar niet achter zich laten. In de derde sessie kwam de Engelsman terug op 8-7. Ook in de laatste sessie gaf King niet op. Een 135-finish voor de 9-8 werd gevolgd door een sterke leg van King die een ‘last leg decider’ afdwingde (9-9). Hier moest King toch wel degelijk zijn meerdere erkennen aan Michael van Gerwen. King kwam laat op gang en kon niet voorkomen dat Michael van Gerwen zijn zesde Players Championship Finals titel pakt via dubbel 8.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Michael van Gerwen: 104.98/37.93%
Mervyn King: 99.78/62.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *