Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Michael Smith

Van Gerwen promoot dubieuze cryptomunt, daalt met 50% in waarde

Michael van Gerwen plaatste afgelopen week een opmerkelijke tweet. De darter uit Vlijmen deelde een bericht van kickbokser Rico Verhoeven over de zogenaamde ‘Florin’ cryptomunt. Een bijzondere manier van geld verdienen.

Het is iets wat vaker gebeurd. Mensen met invloed, bijvoorbeeld een BN’er met veel volgers op sociale media, promoten een cryptomunt om deze in waarde te laten stijgen. Als het publiek is overtuig om te investeren, verkopen de grootaandeelhouders hun munten met hoge winst om vervolgens de munt te zien kelderen.

Een zelfde geval leek afgelopen week te gebeuren met de ‘Florin’ munt die o.a. Michael van Gerwen promootte. Hij schreef op twitter: ”[De Florin Coin is] de enige munt die stijgt in waarde op dit moment.” Enkele dagen erna kelderde de munt met meer dan 50%.

De Florin coin werd opgericht in 2020 en piekte enkele dagen geleden op een waarde van ruim 600 euro. Op dit moment is daar nog zo’n 150 euro van over, een opvallend grote daling dus. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Michael van Gerwen zijn investering met flinke winst verkocht.

Omroep Brabant deed onderzoek en vroeg informatie aan specialisten over deze munt. Een deskundige vertelt: ”Of een project daadwerkelijk oplichterij is, is vaak achteraf te zeggen nadat de makers er met de centen vandoor zijn, maar ik zie wel een aantal rode vlaggen.”

Een andere ervaringsdeskundige durft zelfs een groter statement te maken. ”Ik heb het onderzocht en het is behoorlijk schunnig, alles wijst op oplichterij. Rico en Michael hebben geen idee wat ze promoten”, aldus Michaël van de Poppe, oprichter van cryptocommunity Eight Global.

Van Gerwen ontkent geld gekregen te hebben van de oprichter van de Florin Coin.

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *