Van Gerwen rekent snel af met ondermaatse Bunting

In recordtempo heeft Michael van Gerwen vanavond afgerekend met Stephen Bunting. Voor het eerst dit toernooi kwam ‘Mighty Mike’ uit boven de 100 gemiddeld, Bunting bleef ver achter.

Ook Michael van Gerwen mocht na de rust tijdens kerst weer verder met het WK. Bij de laatste 16 trof hij vanavond Stephen Bunting. ‘The Bullett’ is de laatste tijd weer aardig in vorm en mocht aan deze wedstrijd beginnen. Met een 13-darter begon MVG echter erg goed. De leg erna ging weer een stuk minder, want na vier missers op tops gaf Van Gerwen de leg aan Bunting terug. Met een 18-darter greep de Engelsman de voorsprong. Toch ging de eerste set naar Van Gerwen. Na een 15-darter in zijn eigen leg gooide hij een 11-darter in de leg van Bunting en kwam hij op 1-0.

Het leek er al snel op dat als Bunting niet snel zijn kansen zou pakken het een hele zware avond voor hem zou worden. In set twee werd het begin hiervoor gelegd. Van Gerwen won deze set met 3-0 met legs in 13, 14 en 16, Bunting miste in twee legs pijlen op de dubbels. Met een 15-darter brak MVG meteen weer in set drie. Toch kwam er een beetje leven in Bunting, want met een heerlijke 138-finish brak hij terug. Daar bleef het echter bij. Twee legs in 13 pijlen later en de stand kwam op 3-0 in sets. Het was duidelijk dat Van Gerwen ging winnen en met een 11-darter, na zes perfecte pijlen, lieten zijn gemiddelde alleen maar stijgen. Bunting deed met een 15-darter nog iets terug, maar daarna maakte Van Gerwen het vakkundig af. Hij gooide nog een 130-finish in zijn eigen leg, waarna hij met een 17-darter Bunting brak en de wedstrijd won. Op zondag kan hij zo de jacht op zijn vierde wereldtitel hervatten.