Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Van Gerwen schrijft in Hildesheim PC7 op zijn naam

Michael van Gerwen heeft in Hildesheim een nieuwe titel op zijn naam gezet. De Nederlander was op Players Championship 7 de sterkste en won in de finale van Josh Rock.

Hoe verging de dag?

De meest opvallende uitslag viel te noteren bij de laatste 128. Gerwyn Price moest in de Nederlander Kevin Doets zijn meerdere erkennen. Doets gooide dik zes punten minder gemiddeld, maar wist de wedstrijd toch met 6-5 naar zich toe te trekken. Deze ronde was ook het eindstation van James Wade. Hij kreeg met 6-3 klop van Danny Jansen. Ook Jose de Sousa wist de laatste 64 niet te bereiken. Hij ging met 6-4 ten onder tegen de Engelsman Connor Scutt.

Het hoogste gemiddelde van de dag werd gegooid door Dave Chisnall. De Engelsman noteerde in zijn partij tegen Daryl Gurney een gemiddelde van maar liefst 113,18. Chisnall wist deze partij met 6-1 te winnen van de Noord-Ier.

Michael van Gerwen was uiteindelijk de winnaar van Players Chamnpionship 7. De Nederlander wist in aanloop naar de finale te winnen van Jacques Labre (6-0), Keegan Brown (6-1), Martin Lukeman (6-3), Boris Krcmar (6-3), Dirk van Duijvenbode (6-4) en Bradley Brooks (7-5). Josh Rock werd in de finale met 7-4 verslagen.

Finale

De finale van het toernooi ging dus tussen het opkomende talent Josh Rock en Michael van Gerwen. De Nederlander kreeg donderdagavond in de halve finale van de Premier League nog flink op zijn broek van Chris Dobey (6-0), maar liet zien dat dit zijn zelfvertrouwen niet heeft beïnvloedt. Van Gerwen noteerde in de finale een gemiddelde van 98,29 en wist met 8-4 te winnen van zijn Noord-Ierse tegenstander. De Nederlander noteerde in de finale twee 11-darters en twee 12-darters.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98,29 / 53%
Josh Rock: 99,75 / 29%

Nederlanders

Michael van Gerwen was dus natuurlijk de succesvolste Nederlander op het toernooi in Hildesheim. Dirk van Duijvenbode behaalde de kwartfinale en was hierdoor de tweede Nederlander. Jeffrey Sparidaans haalde de laatste 16, waar hij werd uitgeschakeld door Dirk van Duijvenbode. Voor Jermaine Wattimena was de laatste 32 het eindstation, terwijl Jurjen van der Velde, Kevin Doets, Danny Jansen, Danny Noppert en Niels Zonneveld tot de laatste 64 reikten.

Uitslagen

Kwartfinales
Josh Rock 6-3 Dimitri van den Bergh
Krzysztof Ratajski 6-5 Micky Mansell
Bradley Brooks 6-4 Dave Chisnall
Michael van Gerwen 6-4 Dirk van Duijvenbode

Halve finales
Josh Rock 7-3 Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen 7-5 Bradley Brooks

Finale
Michael van Gerwen 8-4 Josh Rock

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Gerwen schrijft in Hildesheim PC7 op zijn naam