Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Van Gerwen slaat wéér toe en wint ook in Newcastle

Michael van Gerwen is de Premier League 2023 op geweldige wijze begonnen. De nummer twee van de wereld greep in Newcastle al zijn derde zege.

Na drie weken buiten Engeland keerde de Premier League deze week weer terug in het geboorteland van het darten. In Newcastle mochten Michael Smith en Nathan Aspinall het bal openen: ‘The Asp’ was voorafgaand aan de avond nog puntloos, maar bracht daar in zijn eigen land verandering in. In een beslissende leg overleefde hij een matchdart van zijn tegenstander, waarna hij eindelijk zijn eerste overwinning greep. Een wedstrijd later werden ook alle elf legs gespeeld. Luke Humphries kwam tegen Rob Cross nog met 5-3 voor, maar kreeg in de drie legs die volgden niet eens één matchdart. Met een knappe 79-finish was het ‘Voltage’ die een knappe comeback noteerde.

Peter Wright en Luke Littler maakten er daarna al helemaal een spektakelstuk van. Wright leek weer met een vertrouwd setje pijlen te spelen: de Schot kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van net boven de 103. Genoeg voor deze zege was dat echter niet. Littler, die zijn worp aangepast had, vond finishes van 100, 170 (!), 81 en 85, waarmee hij zijn Schotse tegenstander te slim af was. Michael van Gerwen en Gerwyn Price waren daarna de enigen die niet alle elf legs nodig hadden. MVG schoot uit de startblokken en sloeg al snel een gat: de Nederlander kwam mede door een 110-finish op 5-2. Price vocht nog even terug, maar moest uiteindelijk toezien hoe de einstand op 6-4 kwam, in het voordeel van Van Gerwen.

Van Gerwen wint weer van Littler, Aspinall tankt vertrouwen

Een overwinning kan heel veel goeds doen voor het zelfvertrouwen. Na zijn zege op Michael Smith leek Nathan Aspinall in de halve finale tegen Rob Cross ook los. Scorend was het bij vlagen subliem: meerdere missers op de dubbels voorkwamen uiteindelijk dat het gemiddelde boven de 100 uit zou komen. ‘The Asp’ was met de overwinning echter ook wel tevreden. Nadat Cross één pijl miste om er een beslissende leg uit te slepen, trok Aspinall de partij over de streep. Luke Littler en Michael van Gerwen zorgden daarna wél weer voor een beslissende leg. Lang leek dit er niet op: mede door een finish van 127 en legs in 12 en 11 pijlen was het de Nederlander die op 5-3 kwam. Uit het niets miste de nummer twee van de wereld echter zes matchdarts, waardoor Littler zich terug kon vechten. ‘The Nuke’ mocht de laatste leg beginnen, maar kreeg de deksel op zijn neus. Via twee keer dubbel 18 gooide Van Gerwen 90 uit, waardoor de derde finale op rij een feit was.

‘Mighty Mike’ doet het weer

Zou Michael van Gerwen voor de derde keer op rij ook de titel kunnen pakken? Nathan Aspinall gaf in de eerste twee legs het signaal af dat ie dat maar wat graag wilde voorkomen. De Engelsman kwam op 2-0, maar kreeg daarna een wervelwind om zijn oren. Met legs in 11, 14, 14 en 10 (!) pijlen drukte Van Gerwen stevig het gaspedaal in, waarna hij met een 17-darter al op matchpoint kwam. ‘Mighty Mike’ is de laatste weken weer in bloedvorm op het podium, iets wat hij zo ook in Newcastle weer bewees. Aspinall wist met een 170-finish het publiek nog te vermaken en de partij nog even te verlengen, maar meer zat er niet in. Van Gerwen vond dubbel 18, waardoor de derde zege in vier avonden een feit was.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 100.29 / 36,4%
Michael van Gerwen: 98.78 / 66,7%

Uitslagen

Kwartfinales
Nathan Aspinall 6-5 Michael Smith
Rob Cross 6-5 Luke Humphries
Luke Littler 6-5 Peter Wright
Michael van Gerwen 6-4 Gerwyn Price

Halve Finales
Nathan Aspinall 6-4 Rob Cross
Michael van Gerwen 6-5 Luke Littler

Finale
Michael van Gerwen 6-4 Nathan Aspinall

Stand

  1. Michael van Gerwen 15 (+15) | 3 titels
  2. Michael Smith 7 (+3) | 1 titel
  3. Luke Littler 7 (+3)
  4. Rob Cross 6 (-3)
  5. Luke Humphries 5 (+1)
  6. Gerwyn Price 5 (-3)
  7. Nathan Aspinall 3 (-6)
  8. Peter Wright 0 (-10)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *