Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen, Smith en Price winnen, Cullen krijgt bye

Michael van Gerwen overklaste Peter Wright in de kwartfinales van de veertiende avond Premier League Darts. Een 10-darter voor de break maakte het verschil. Ook Price en Smith wisten te winnen. Joe Cullen hoefde niet in actie te komen, Wade haakte ziek af voor deze speelavond. Lees hier alles over de partijen!

Gerwyn Price vs Gary Anderson

De avond begon met de kwartfinale tussen Gerwyn Price en Gary Anderson. Price begon erg sterk aan de partij door de eerste drie legs te pakken, waaronder een 81-finish in 12 darts. In de vierde leg kreeg Price drie pijlen op de dubbel voor 4-0, maar miste. Anderson profiteerde en brak met een 128-finish terug naar 3-1. Met een 14-darter wist Anderson vervolgens ook zijn eigen leg te houden. In de zesde leg stond Anderson na 12 darts op dubbel 12 te wachten om er 3-3 van te maken, maar mocht niet terugkomen. Met een hele knappe 113-finish werd het 4-2 voor de Welshmen. Die break kon de Schot uiteindelijk niet meer ongedaan maken en verloor met 6-4 van ‘The Iceman’, die in de halve finales Joe Cullen treft.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 100.26 / 37.5%
Gary Anderson: 94.80 / 80.0%

Peter Wright vs Michael van Gerwen

In de tweede kwartfinale namen de nummers 1 en 3 van de wereld het tegen elkaar op, Peter Wright tegen Michael van Gerwen. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg was het Van Gerwen die met een 10-darter naar een 3-1 voorsprong brak. Van Gerwen hield vervolgens ook zijn eigen leg, dit deed hij in 15 darts. Wright kon de Nederlander scorend niet bij houden. Zo won Van Gerwen de laatste twee legs in 13 en 17 darts voor een eenvoudige 6-1 overwinning.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103,18 / 46,2%
Peter Wright: 90,93 / 50%

Jonny Clayton vs Michael Smith

Het initiatief in de laatste kwartfinale van deze avond lag in de handen van Michael Smith. Hij begon ook goed aan de wedstrijd. Michael Smith wist de eerste leg te houden met een 13-darter en leek ook op weg te zijn naar de break. Smith mistte een pijl vanaf 70 en toen was het de beurt aan Clayton. Clayton wist 102 uit te gooien om zijn leg te redden en wist in de derde leg ook te breken met een 100-finish. Clayton was finishend dus erg sterk en wist dit ook de vierde leg te laten zien, Clayton voegde een 110-finish toe om de break te verzilveren. Smith wist het scorend niet vol te houden, hij gooide in de vijfde leg een slechte eigen leg en hij stond na vijf beurten pas op 141. Clayton strafte dit af met de tweede break, maar hij wist de break niet te verzilveren. In de zevende leg startte Smith met zeven perfecte pijlen, de leg leverde hem dit niet op. Hij verloor de concentratie volledig, hij vervolgde deze zeven perfecte pijlen met vijf pijlen met een score onder de 10. Clayton brak zo met een 11-darter, maar hij mistte nu weer vijf pijlen om deze te verzilveren. Smith hoefde bij de 5-3 stand maar een keer te breken en hij mocht de laatste leg beginnen. Smith kreeg in de negende leg nog wel bijna een 140-finish om de oren, maar Clayton mistte met de matchdart de dubbel. In de tiende leg wist Smith een 180-er te gooien. Dit leverde Smith een last-leg decider op, nadat Clayton weer een matchdart mistte. Clayton gooide een 180-er in deze laatste leg, maar dit leverde hem de wedstrijd niet op. Smith gooide een 96-finish door zijn eerste matchdart wel gelijk te gooien.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael Smith: 95,67 / 46,2%
Jonny Clayton: 96,53 / 38,5%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *