Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen stoomt door naar finale in eigen land

Michael van Gerwen mag later op de avond proberen in eigen land een titel te winnen. Hij rekende in de halve finale genadeloos af met Mensur Suljovic, het werd 11-4.

Mensur Suljovic worstelde zich door ronde één, versloeg Ratajski in een geweldig duel en krijgt als beloning een wedstrijd tegen Michael van Gerwen. MVG kreeg het lastig tegen Price, en na een lastig start tegen Clayton won hij uiteindelijk toch makkelijk van de Welshman. Het was de Oostenrijker die deze wedstrijd mocht beginnen, en met een 15-darter pakte hij ook meteen de voorsprong. MVG volgde met ook een leg in 15 pijlen, waarna beide mannen in 14 en 12 pijlen hun eigen leg hielden. Dankzij een 15-darter was het toch MVG die met de voorsprong de rust in ging.

MVG stoomde na de pauze lekker door. Met een 17 en 14-darter pakte hij de volgende twee legs, en nadat Suljovic nog iets terugdeed pakte hij met legs in 12 en 19 pijlen snel de 7-3 voorsprong. Suljovic moest met iets komen, en met een 13-darter leek dit ook te gebeuren. Van Gerwen was echter niet onder de indruk en gooide zelf ook een 13-darter. Met een 11-darter deed hij er zelfs nog een schepje bovenop. De stand kwam zo op 9-4. Zijn eigen leg hield hij weer in 13 pijlen. Het gemiddelde stond nu al weer op 104, en in de leg van Suljovic mocht hij het af gaan maken. Met een 11-darter deed hij dit weer magnifiek. De groene sloopkogel vernederde Suljovic met 11-4 en mag in eigen land de finale gaan gooien van de World Series of Darts Finals.

Michael van Gerwen: 105.36 / 34.38%
Mensur Suljovic: 89.56 / 28.57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *