Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen stoomt door: ‘whitewash’ tegen Evans

Van Gerwen blijft indruk maken op het WK. Net als tegen Murray noteert hij een torenhoog gemiddelde en wint hij ruim. Hij gunt Evans geen enkele set.

Een herhaling van de laatste 32 van vorig jaar: Michael van Gerwen tegen Ricky Evans. De Nederlander rekende vorig jaar met 4-0 af met de Engelsman, al zat het dichter bij elkaar dan de uitslag deed vermoeden. Na het geweldige optreden in de eerste wedstrijd van MVG leek een zelfde scenario zeker niet ondenkbaar. Met een 15-darter opende Evans wel brutaal, terwijl Van Gerwen daarna met een 18-darter niet eens zo sterk begon. Met een 10-darter volgde hij dit echter op en zo was de toon gezet. Nog een leg in 18 pijlen en de set van Evans was al in handen van ‘Mighty Mike’.

Ongelofelijke klasse MVG

Met een 12-darter kwam MVG scherp uit de pauze. Zijn gemiddeld ging al snel omhoog. Evans hield zijn leg in 13 pijlen en stond ook boven de 100 gemiddeld te spelen. Met een 15-darter brak hij zelfs en nam hij brutaal de leiding. Vanaf 167 kreeg hij zelfs een pijl voor de set, maar die ging mis. MVG volgde dit met weer eens iets krankzinnigs. Met een 150-finish snoepte hij namelijk deze leg af, waarna hij met een 11-darter alsnog de set pakte. Hij noteerde een gemiddelde van 115 in deze set.

Niveau blijft hoog

Door met een 11-darter uit de pauze te komen bleef het niveau ongelofelijk hoog bij Van Gerwen, terwijl ook Evans niet ver achter bleef. Hij volgde namelijk met een 14-darter, waarna hij met een 91-finish voor een 11-darter brak. MVG counterde dit met een 15-darter, waarna hij ook deze set afpakte door een 14-darter in de decider te gooien. Beide mannen stonden nog steeds ruim boven de 100 te gooien.

Dejavu van vorige ontmoeting

De wedstrijd leek snel klaar nadat Van Gerwen op matchpoint kwam met legs in 16 en 15 pijlen. Vanaf 88 miste hij echter één matchdart, waardoor Evans profiteerde en nog wat terug kon doen. Een 14-darter leverde hem ook hier weer een beslissende leg op, maar net als vorig jaar kon hij geen set winnen. Ook toen verloor hij drie sets met 3-2. Van Gerwen maakte het dit jaar af met een 13-darter, en met het torenhoge gemiddelde gaf hij weer een extra signaal af aan zijn concurrenten.

Michael van Gerwen: 106.85 / 57.14%
Ricky Evans: 100.68 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *