Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - International Darts Open 2023

Van Gerwen stopt comeback Henderson net op tijd in Oostenrijk

Michael van Gerwen heeft in Graz de laatste 16 bereikt. Na een snelle 5-1 voorsprong leek het een makkelijke overwinning te worden, maar John Henderson vocht nog fel terug: 6-4.

Twee weken geleden nam Michael van Gerwen nog een weekendje vrij af van de European Tour, maar in Oostenrijk zet hij zijn zinnen weer op de titel. Op de zaterdagavond was John Henderson de eerste hindernis. Met legs in 17 en 14 pijlen nam de Nederlander snel de voorsprong, waarna Henderson zichzelf met een 16-darter op het bord zette. De Schot kon in de legs die volgden weinig druk zetten op zijn tegenstander. Van Gerwen won drie legs op rij en leek met een 5-1 voorsprong de zege wel al binnen te hebben.

Niets was minder waar: door meerdere matchdarts te missen liet hij Henderson terugkomen tot 5-4. Vanaf 62 kreeg ‘Highlander’ zelfs een pijl op tops om er een beslissende leg uit te slepen. De pijl ging echter mis, waardoor MVG terug mocht keren naar het bord. Matchdart nummer zes was wel raak, waardoor hij op zondag terugkeert.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 96.64 / 37.5%
John Henderson: 86.48 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *