Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - US Darts Masters 2023

Van Gerwen stopt verrassende Jeff Smith en wint in New York

Michael van Gerwen heeft in Madison Square Gardens de US Darts Masters gewonnen. De Nederlander was in de finale ruim te sterk voor de verrassende Jeff Smith: 8-0.

Voor de eerste keer dit jaar wisten niet alle acht de PDC-sterren hun openingswedstrijd te winnen. Jim Long en Jeff Smith hielden de eer van Noord-Amerika hoog en mochten ook op de zaterdag terugkeren. Long kreeg de taak om het op te nemen tegen Michael van Gerwen: de Nederlander speelde echter een prima partij en wist zonder problemen van de Canadees te winnen. Smith ging het beter af. Nadat hij op vrijdag al van Peter Wright won, was hij nu ook te sterk voor Nathan Aspinall (6-2). Luke Humphries en Gerwyn Price maakten er in hun duel een spektakel van: slechts één van de tien legs ging in meer dan 14 pijlen. Price gooide wederom boven de 100 gemiddeld, maar het was Humphries die de zege greep (6-4). Rob Cross en Dimitri van den Bergh deden het niet veel slechter, maar hier was de spanning een stuk minder. Na een 2-1 voorsprong van de Belg was het Cross die vijf legs op rij won en de halve finale behaalde.

Smith blijft verrassen

Beide halve finales werden ongekend spannend. Van Gerwen en Cross trapten af: de Nederlander nam het initiatief door snel op een 4-2 voorsprong te komen. Cross vocht zich echter snel terug en door vier legs op rij te winnen was het ‘Voltage’ die op matchpoint kwam. De Engelsman kreeg echter maar één matchdart: nadat Van Gerwen zich terug had gevochten tot 6-6 miste Cross de bull voor een 167-finish. Van Gerwen vond daarna de dubbel wel. Luke Humphries en Jeff Smith maakten het daarna al helemaal spannend. Beide mannen bleven gedurende de partij dicht bij elkaar, waardoor ook hier een beslissende leg noodzakelijk was. Humphries mocht beginnen, maar zag Smith op wonderbaarlijke manier de zege pakken: de Canadees gooide 167 uit, waarna Madison Square Garden ontplofte van vreugde. ‘The Silencer’ stond in de finale.

Van Gerwen op gemak naar zege

Zou Jeff Smith nog een keer kunnen stunten door ook Michael van Gerwen te verslaan? Het antwoord was al snel duidelijk: nee. Zijn zesde partij van de dag werd er toch één te veel. Een paar gemiste dubbels in de openingsfase van de finale deden hem al snel de das om. Van Gerwen speelde alles behalve fantastisch, maar finishend was het wel sterk. Door onder andere 103, 80 en 89 uit te gooien deed hij Smith steeds weer pijn. Uiteindelijk stond onze landgenoot zelfs geen leg af: met een 14-darter greep hij de 8-0 zege én de gouden trofee.

Resultaten

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-2 Jim Long
Rob Cross 6-2 Dimitri van den Bergh
Luke Humphries 6-4 Gerwyn Price
Jeff Smith 6-2 Nathan Aspinall

Halve Finales
Michael van Gerwen 7-6 Rob Cross
Jeff Smith 7-6 Luke Humphries

Finale
Michael van Gerwen 8-0 Jeff Smith

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *