Michael van Gerwen

Van Gerwen, Suljovic, Cullen en Smith halve finalisten

Afgelopen avond werden de kwartfinales van de International Darts Open gespeeld in Riesa. In totaal waren nog twee Nederlanders actief in het toernooi. Lees hier meer.

De avond begon met een prachtige partij tussen Michael van Gerwen en James Wade. De eerste twee legs gingen met de darts mee, met een 143-finish van de Nederlander een 119-finish van Wade. Van Gerwen won vervolgens drie legs op een rij voor een 4-1 voorsprong. Die voorsprong gaf de Nederlander niet meer weg en won met 6-3 van Wade.

In de tweede kwartfinale nam Mensur Suljovic het op tegen Krzysztof Ratajski. Suljovic begon sterk door 5-2 voor te komen, met o.a. een 126-finish. Ratajski gaf niet op, want met finishes van 110,132 en 50 kwam de Pool terug tot 5-5. In de beslissende leg kreeg Ratajski 5 darts op de dubbel, maar miste. Uiteindelijk wist Suljovic met een 17-darter toch nog zijn halve finale te verzekeren.

In de derde kwartfinale nam Joe Cullen het op tegen Ross Smith. Cullen begon erg sterk door de eerste drie legs te pakken. Toch wist Smith zich te herpakken, hij kwam terug tot 4-4. Uiteindelijk bleef Cullen scherp en wist met een 106-finish de partij met 6-4 te winnen.

De laatste kwartfinale ging tussen Danny Noppert en Michael Smith. Noppert wist zijn hoge niveau van de eerste paar rondes niet herhalen tegen de Engelsman. Smith won de eerste drie legs, voordat Noppert met een 17-darter zijn eerste leg van de partij pakte. Met o.a. een 130-finish in leg 5 en een 14-darter in de zevende leg wist ‘BullyBoy’ eenvoudig met 6-1 te winnen.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)