Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen te sterk voor Wright, halve finalisten bekend

Na de opening van het nieuwe Premier League format in Cardiff, reisde het circus deze week af naar Liverpool, waar er weer geweldige partijen op het programma stonden. In de stad van The Beatles mocht Michael van Gerwen het in zijn kwartfinale bijvoorbeeld gaan opnemen tegen Peter Wright.

Peter Wright vs Michael van Gerwen

De tweede Premier League avond begon met een kraker tussen de nummer één van de wereld, Peter Wright, en de nummer drie van de wereld, Michael van Gerwen. Wright begon erg zwak aan de partij. Van Gerwen profiteerde meteen en won de eerste drie legs. In de vierde leg miste Van Gerwen een 120-finish om zijn eigen leg te houden, waardoor Wright via dubbel 9 terug brak naar 3-1. Vervolgens kon de Schot de break niet verzilveren, waardoor Van Gerwen meteen terug brak met een 13-darter. De Nederlander wist daarna ook de break te verzilveren, waardoor hij op matchpoint kwam. Ook in de zevende leg kon Wright weinig meer leveren, Van Gerwen bleef erg koel en pakte met een 86-finish een duidelijke zege op ‘Snakebite; 6-1.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,98 / 75%
Peter Wright: 84,71 / 25%

Jonny Clayton vs Michael Smith

Jonny Clayton mocht de tweede partij van de avond beginnen en wist zijn leg te behouden met een keurige 80-finish in 15 pijlen. Smith begon scorend niet bepaald sterk aan de partij en kreeg de tweede leg niet binnen de zes volle beurten uit. Met een 17-darter zorgde Clayton voor de 2-0 voorsprong. Met een 70-finish wist Clayton de break te verzilveren en was de Welshman al halverwege de benodigde zes legs. ‘Bully Boy’ deed in de vierde leg iets terug door een 16-darter te gooien, maar met een 142-finish behield Clayton de voorsprong van drie legs. Smith volgde de 142-finish van Clayton op door zelf een 136-finish te gooien en tot 4-2 terug te komen. Toch bleek dit niet genoeg voor Smith. De benodigde break bleef uit voor Smith, want alle daaropvolgende legs gingen met de darts mee. Met een 6-3 overwinning plaatste Jonny Clayton zich voor de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 100,82 / 75%
Michael Smith: 95,95 / 60%

James Wade vs Joe Cullen

De derde partij van de avond werd begonnen door James Wade, die de leg wist te behouden met een 14-darter. Erg onder de indruk was Cullen niet, want met een 15-darter bracht ‘Rockstar’ de stand al snel weer in evenwicht. De breaks zouden schaars zijn in de beginfase van de wedstrijd, totdat Cullen het kansje vond in de vijfde leg. Wade miste één pijl op tops, waarna Cullen toesloeg en 72 finishte. De break werd echter niet verzilverd, want met een 17-darter bracht Wade de stand weer op 3-3. De breaks volgden zich nu in rap tempo op, want Cullen zorgde met een 20-darter voor de derde break op rij. Met een 115-finish wist Cullen déze break wel te verzilveren en kwam hij op matchpoint. Cullen had het gat geslagen en nam afstand van Wade in leg 9. Met een 11-darter zorgde Cullen voor de 6-3 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 87,85 / 50%
Joe Cullen: 93,74 / 60%

Gerwyn Price vs Gary Anderson

Gerwyn Price mocht de laatste kwartfinale van de avond beginnen, maar het was Anderson die de leg met een 127-finish wist te winnen. Price knoeide in de tweede leg op de dubbel, waardoor Anderson profiteerde en de break verzilverde. De achterstand werd echter snel ongedaan gemaakt door Price. Met tweemaal een 14-darter kwam ‘The Iceman’ terug tot 2-2. Price mocht de vijfde leg beginnen, maar weer had de Welshman problemen op de dubble. Anderson profiteerde, ook met een 14-darter en kwam op 3-2. Na een enorm slordige leg van beide heren kwam Price met een 20-darter terug tot 3-3. Price wist met een 156-finish de zevende leg te behouden, waarna Price doorstoomde, er 5-3 van maakte en op matchpoint kwam. Met een 15-darter verzilverde Price het matchpoint voor de 6-3 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 96,33 / 28,6%
Gary Anderson: 90,85 / 42,9%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *