Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen toch weer koploper na reguliere competitie, Gurney en Wade ook naar de play offs

De laatste speelronde is gespeeld in de Premier League. De spelers voor de play-offs in O2 Arena volgende week zijn bekend. Lees snel verder.

Gerwyn Price vs Peter Wright
De eerste partij van de avond in Leeds ging tussen Gerwyn Price en Peter Wright. Price begon erg scherp aan de partij, hij pakte de eerste 2 legs waaronder een 106-finish in de eerste leg. Price miste vervolgens twee darts op de dubbel voor 3-0, met een 18-darter brak Wright terug en hield met een 136-finish zijn eigen leg voor 2-2. In de vijfde leg antwoordde Price perfect met een 142-finish voor een 3-2 voorsprong. Wright miste in zijn eigen leg 3 darts op de dubbel, met een 15-darter brak Price voor de tweede keer; 4-2. Met een 18-darter werd de break verzilverd, het stond daardoor 5-2 voor de Welshmen. In de achtste leg miste Wright wederom twee darts op de dubbel, Price profiteerde wederom en kwam zo 6-2 voor. Met een knappe 100-finish in 12 darts brak Wright gelijk terug. Wright wist de break niet te verzilveren, met een 68-finish pakte ‘The Iceman’ het eerste punt. In de elfde leg miste Wright een 150-finish om nog in de partij te blijven, via D16 pakte Price de volle buit en bleef daardoor in de race om de play-offs.

Daryl Gurney vs Michael Smith
De tweede partij van de avond ging tussen Daryl Gurney en Michael Smith. De wedstrijd begon met erg hoog niveau. De eerste 5 legs gingen met de darts mee, waaronder drie 12-darters. Smith miste in zijn eigen leg 3 darts op de dubbel, waardoor Gurney met een 62-finish naar een 4-2 voorsprong brak. De break werd vervolgens verzilverd met een 15-darter. Met een knappe 100-finish in 14 darts hield Smith zijn eigen leg voor 5-3. In de negende leg miste Smith 4 darts op dubbel 11 voor de rebreak. Met een hele belangrijke 64-finish hield ‘Superchin’ zijn eigen leg en kwam daarmee 6-3 voor. Smith kreeg in zijn eigen leg 110 niet uit, waardoor Gurney met een 15-darter het eerste punt pakte. Met een 14-darter hield de Noord-Ier vervolgens zijn eigen leg en pakte daarmee een 8-3 overwinning. Door de overwinning was Price uitgeschakeld voor de play-offs en ging het laatste ticket voor de O2 Arena tussen Gurney en Suljovic.

Michael van Gerwen vs Mensur Suljovic
De derde partij van de avond ging tussen Michael van Gerwen en Mensur Suljovic. Van Gerwen mocht de wedstrijd beginnen en hield makkelijk zijn leg. De tweede leg gooide van Gerwen 2x 180 en brak direct Suljovic met een 11 darter voor de 2-0. Suljovic kwam er niet aan te pas en kwam op een 4-0 achterstand doordat van Gerwen hem wederom brak in de 4e leg met een 126 finish op dubbel 6. Hierop is Suljovic uitgeschakeld voor de play offs. De 5e leg was eveneens een gemakkelijke prooi voor van Gerwen waarmee van Gerwen op 5-0 kwam.
Vanaf dat moment zakte het niveau van van Gerwen en kwam Suljovic enigszins terug in de wedstrijd door 3 legs op rij te winnen. Beide spelers behielden vervolgens hun eigen legs waarmee van Gerwen de wedstrijd won met 8-5 en de virtuele koploper is.

James Wade vs Rob Cross
De laatste partij van de avond ging tussen James Wade en Rob Cross. Beide heren waren inmiddels geplaatst voor de play offs maar voor Cross stond de eerste plaats en £25.000 nog op het spel. Alleen bij winst zou Cross op de eerste plaats eindigen.
Wade mocht de wedstrijd  beginnen en behield zijn leg in 15 darts. Cross deed hetzelfde met een finish van 126. Beide heren behielden hun eigen legs lang waarbij de eerste 180 van de wedstrijd pas in leg 5 viel. In de 6e leg kreeg Wade zijn eerste kans op een break maar hij miste 122 op de bull en vervolgens 2 keer dubbel 10 waardoor Cross toch zijn leg behield en de stand weer in evenwicht was met 3-3. De gemiddeldes van beide heren liggen net boven de 95. Cross krijgt 3 kansen om in de 9e leg Wade te breken maar miste deze. Vervolgens viel de eerste break in de wedstrijd  in de 10e leg als Wade Cross breekt in 16 darts om er 6-4 van te maken. Maar Cross weet de leg er op weer terug te breken waardoor het verschil 1 leg bleef. James Wade gooide vervolgens een 12 darter en een 120 finish voor de derde breek op rij en een 7-5 tussenstand. Cross zal nu de alle legs moet winnen voor de koppositie. Wade kreeg vervolgens 6 pijlen om de partij in net slot te gooien maar miste ze allemaal. Cross wist de 4e break op rij te plaatsen om terug te komen tot 7-6.  Daarna liet Cross het afweten en miste Wade 109 op tops voor de wedstrijd en de 5e break op rij, hij mocht echter terug komen en gooide vervolgens dubbel 10 uit voor een 8-6 overwinning.

 

Volgende week zullen tijdens de play offs in de O2 Arena in London James Wade en Rob Cross elkaar wederom treffen en zullen Michael van Gerwen en Daryl Gurney de degens kruisen.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Gerwen toch weer koploper na reguliere competitie, Gurney en Wade ook naar de play offs