Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen treft Cullen in finale voor uitzinnig publiek

Michael van Gerwen en Joe Cullen treden tegen elkaar aan in de finale van de Premier League in Rotterdam. Van Gerwen rekende in zijn halve finale af met Jonny Clayton.

Peter Wright vs Joe Cullen

De eerste halve finale werd begonnen door Joe Cullen en deed dat met een 13-darter in zijn eigen leg. Een matige leg volgde, maar het was toch Cullen die meteen een break pakte. Met een 63-finish kwam de Engelsman 2-0 voor. Die break hield niet lang stand, want met een 16-darter brak Peter Wright terug. In leg 4 kregen beide heren meerdere pijlen op de dubbel, maar was het uiteindelijk Wright die via dubbel 5 terug brak naar 2-2. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee, een 140-finish voor Wright en een 76-finish voor Cullen. Een leg later was het toch Cullen die opnieuw een break plaatste, met een 83-finish kwam hij 4-3 voor. Toch kreeg ‘The Rockstar’ de break niet verzilverd, ‘Snakebite’ brak terug dankzij een 109-finish. Daar bleef het echter wel bij. Met een 17-darter brak Cullen opnieuw en plaatste zich een leg later voor zijn tweede finale, door zijn eigen leg in 13 darts te houden; 6-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 88,17 / 35,3%
Peter Wright: 87,87 / 26,7%

Jonny Clayton vs Michael van Gerwen

Het Nederlandse publiek kreeg deze avond veel legs te zie, maar het niveau was nog niet om over naar huis te schrijven. Dit veranderde in de tweede halve finale tussen Michael van Gerwen en Jonny Clayton. Met een 15-darter brak de Nederlander de Welshman meteen, waarna hij dit opvolgde met een 14-darter. Met legs in 12 en 15 (met 104-finish) pijlen sloeg Clayton echter meteen terug. Met een 16-darter nam hij zelfs de voorsprong, maar hierna ging het helemaal mis met ‘The Ferret’. Hij miste vier pijlen om 4-2 voor te komen, waardoor Van Gerwen ontsnapte. Een 12-darter van MVG later deed hij Clayton nog meer pijn. Een 15-darter volgde, waarna ‘Mighty Mike’ er met een 138-finish nog een prachtig slotstuk uit sleepte. Joe Cullen wacht in de finale voor het uitzinnige Nederlandse publiek.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103.28 / 42.9%
Jonny Clayton: 98.08 / 42.9%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *