Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen verliest wederom van Gurney, Cross nieuwe koploper

Afgelopen avond werd speelronde 14 van de Premier League afgewerkt in Manchester, waaronder een belangrijke play-offs partij tussen James Wade en Gerwyn Price. Michael van Gerwen nam het op tegen Daryl Gurney. Lees hier meer.

Rob Cross vs Michael Smith
Rob Cross en Michael Smith begonnen de avond in Manchester. Cross stond erg goed te spelen en oog erg scherp. Cross pakte de eerste 5 legs met finishes van 101,78,71,68 en D2! Met een 68-finish in 18 darts hield Smith zijn eigen leg en kwam daarmee dan eindelijk op het scorebord. Met drie fantastische 11-darters, met vier 180’ers, op een rij pakte Cross een duidelijke 8-1 overwinning en liet Smith zien waar ‘Voltage’ in staat voor is.

Peter Wright vs Mensur Suljovic
De tweede partij van de avond ging tussen Peter Wright en Mensur Suljovic. De laatstgenoemde nam een 3-0 voorsprong. In de vierde leg brak Wright terug met een 130-finish, maar wist zijn eigen leg niet te houden. Met een 72-finish werd het 4-1 voor de Oostenrijker. Leg 6 en 7 gingen met de darts mee. Met een knappe 80-finish brak Wright en hield met een 100-finish zijn eigen leg voor 5-4. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, de laatste leg ging met een 12-darter een een 81-finish naar Suljovic; 8-6.

Daryl Gurney vs Michael van Gerwen
De derde partij van de avond ging tussen Daryl Gurney en Michael van Gerwen. Van Gerwen erg matig aan de partij, Gurney nam een 4-0 voorsprong met finishes van 105 en 76. Met een 127-finish brak Van Gerwen terug en hield zijn eigen leg voor 4-2. Met een 64-finish hield Gurney zijn eigen leg en in leg 8 brak hij Van Gerwen nogmaals met een 52-finish voor 6-2. Met een 130-finish plaatste Van Gerwen gelijk de rebreak en met een 14-darter werd het 6-4. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor het een 8-5 overwinning werd voor de Noord-Ier.

James Wade vs Gerwyn Price
James Wade en Gerwyn Price kwamen in de laatste partij in actie, een belangrijke partij voor de play-offs. Wade begon als betere speler aan de partij, hij pakte de eerste 3 legs. Vervolgens gingen er 8 legs met de darts mee, waaronder finishes van 81 en 122 van Wade. Met een 60-finish in 14 darts boekte Wade een belangrijke 8-4 zege en doet helemaal mee om de play-offs plekken, voor Price is er werk aan de winkel!

Met nog twee speelrondes te gaan lijken Rob Cross en Michael van Gerwen zeker voor de play-offs. De laatste 2 plekken worden verdeeld tussen Mensur Suljovic, James Wade, Daryl Gurney en Gerwyn Price.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *