Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - World Matchplay 2022

Van Gerwen verovert derde World Matchplay-titel

Michael van Gerwen is er zondagavond in geslaagd om voor de derde keer de World Matchplay te winnen. In de finale was hij in een spannende partij met 18-14 te sterk voor Gerwyn Price. Lees hier meer.

Price goed van start

Gerwyn Price mocht de finale van de World Matchplay ‘aftrappen’ en deed dat met een 64-finish in zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg Michael van Gerwen twee pijlen op dubbel 12 om er 1-1 van te maken, maar miste. Price stapte meteen in en brak met een 101-finish in 12 darts naar 2-0. In 16 darts werd vervolgens de break verzilverd. In de vierde leg leek Van Gerwen zijn eigen leg wel te houden, maar miste opnieuw teveel op de dubbels. Met een 70-finish van de Welshmen stond het zo 4-0. Deze break maakte Van Gerwen wel meteen ongedaan, met 8 perfecte darts wist hij uiteindelijk met een 10-darter terug te breaken naar 4-1.

Turbo gaat erop bij Van Gerwen

Na de pauze hield Van Gerwen het scorende vermogen vast. Met legs in 13 en 12 darts (160-finish) had de Nederlander ook de tweede break ongedaan gemaakt en stond het 4-3. Echter werd de break niet verzilverd, er werd zesmaal op de dubbel gemist. Met een belangrijke 58-finish brak Price meteen terug en kwam met een 14-darter op 6-3. De laatste leg voor de pauze ging met een 68-finish naar ‘Mighty Mike’.

Eigen legs worden gehouden

De derde sessie werd de beste van allemaal, beide heren gooiden in deze 5 legs een gemiddelde van 110+. Beide heren hielden erg comfortabel hun eigen legs, waardoor er een 9-6 stand op het scorebord kwam. Van Gerwen hield zijn eigen legs in twee keer 12 darts, terwijl Price dit deed in 11,12 en 14 darts.

Verschil blijft twee legs

Na een korte pauze begon Van Gerwen aan leg 16 en hield met een 97-finish in 11 darts zijn eigen leg voor 9-7. Een leg later kreeg Van Gerwen een breakkans, maar een 118-finish werd gemist op tops. Hierdoor kon Price in 17 darts zijn eigen leg houden. Dankzij een 140-finish hield Van Gerwen opnieuw zijn eigen leg, waarna Price met een 86-finish de stand op 11-8 bracht. De laatste leg voor de pauze ging met dezelfde finish (86) naar de Nederlander.

Break wordt ongedaan gemaakt

Price begon aan leg 21 en leek de leg ook zonder problemen te gaan pakken, totdat hij 5 pijlen op de dubbel miste. Nu pakte Van Gerwen zijn moment wel en brak dankzij een 81-finish terug naar 11-10. Een gelijke stand moest nog even op zich wachten, want Van Gerwen miste twee pijlen op de dubbel. Price brak meteen weer. Een leg later was het Price die weer dubbels ging missen, twee in totaal. Van Gerwen plaatste de derde break op een rij, maar dit keer hield hij wel zijn eigen leg. Via dubbel 16 maakte de Nederlander er 12-12 van. De laatste leg voor de laatste pauze ging via dubbel 17 naar Price, nadat Van Gerwen twee pijlen op dubbel 12 had gemist voor zijn eerste voorsprong.

Sessie 6

Tot 14-14 hielden beide heren hun eigen legs. In leg 29 gebeurde hetzelfde wat tegen Dimitri van den Bergh gebeurde, een 130-finish zorgde ervoor dat Van Gerwen brak en zijn eerste voorsprong van de finale in handen had. De break werd met een 15-darter verzilverd voor een 16-14 voorsprong. In leg 31 miste Price twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waarna hij opnieuw een 100+ finish tegen kreeg. Van Gerwen checkte 114 en kwam daarmee op matchpoint. Toch gaf Price niet zo maar op, hij begon in de leg van Van Gerwen met een maximale score. Een 88-finish werd nipt gemist voor de rebreak. Van Gerwen pakte meteen de kans en verzekerde zich met een 121-finish via de bull voor een 18-14 overwinning en zijn derde World Matchplay-titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101,19 / 34,6%
Gerwyn Price: 96,92 / 42,4%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *