Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen verrast Cullen, Price in topvorm langs Smith

Michael van Gerwen heeft in zijn openingswedstrijd van de derde Premier League-avond gewonnen van de man in vorm, Joe Cullen. Gerwyn Price maakte indruk tegen Michael Smith.

Michael Smith vs Gerwyn Price

De derde avond van de Premier League begon met een geweldige partij tussen Michael Smith en Gerwyn Price. Smith begon de wedstrijd met een 15-darter, Price antwoordde met een 14-darter. In de derde leg plaatste Price de eerste break met een 80-finish en verzilverde vervolgens de break voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee voor een 5-3 voorsprong, waaronder een 144-finish van Smith. In de negende leg miste Smith een 150-finish op dubbel 15 om in de wedstrijd te blijven, waarna ‘The Iceman’ de wedstrijd in stijl afsloot! Met een 170-finish won Price met 6-3 en plaatste zich zo voor de halve finales!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 108,54 / 85,7%
Michael Smith: 103,55 / 50%

Joe Cullen vs Michael van Gerwen

In de tweede partij van de avond kwam Michael van Gerwen in actie tegen de man in vorm, Joe Cullen. Van Gerwen begon sterk door de eerste twee legs met pakken met finishes van 112 en 68. Cullen antwoordde goed met twee sterke finishes van 86 en 72 voor een gelijke stand na 4 legs. In de vijfde leg misten beide heren enorm veel dubbels, maar uiteindelijk was het toch Van Gerwen die van dubbel 4 brak. Die voorsprong breidde de Nederlander uit naar 5-2. In de achtste leg kreeg Van Gerwen al 4 matchdarts, maar die werden allemaal gemist. Cullen profiteerde en brak via tops terug naar 5-3. In de negende leg ging het weer mis voor de Engelsman op de dubbels, er werden 8 pijlen op de dubbel gemist voor 5-4. Nu maakte Van Gerwen het wel af, in 20 darts won hij met 6-3 en plaatst hij zich voor de halve finales tegen Price!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 91,05 / 26,1%
Joe Cullen: 91,88 / 18,8%

Gary Anderson vs Peter Wright

Dé Schotse klassieker stond deze week op het programma: Peter Wright vs Gary Anderson. Na hun sensationele halve finale op het WK beloofde dit ook weer veel. Wright opende met een 17-darter, waarna Anderson twee legs op rij won. Wright herstelde dit met een 11-darter, maar liep daarna weer tegen een break op. Door meteen weer terug te breken, zijn eigen leg te houden en daarna ook nog een 120-finish te gooien zette ‘Snakebite’ de wedstrijd echter op zijn kop. Anderson deed nog wat terug met een 130-finish, maar met een 12-darter sleepte Wright de zege binnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100.35 / 42.9%
Gary Anderson: 96.43 / 100%

James Wade vs Jonny Clayton

Na twee weken is Jonny Clayton dé man van de Premier League. En finaleplek volgde hij op met een titel en deze week hoopt hij op niets minder. Tegen Wade begon hij ook als favoriet, maar het was de Engelsman die het initiatief nam met een 100-finish. Clayton draaide de achterstand om, maar met legs in 12, 18 en 18 pijlen sloop Wade weg bij de Welshman. Clayton reageerde met een 11-darter, maar door vier missers op de dubbels in de leg daarna gaf hij Wade een leg cadeau. ‘The Machine’ nam dit dankbaar in ontvangst en met een 18-darter gaf hij zichzelf daarna ook de overwinning cadeau.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 93.13 / 33.3%
Jonny Clayton: 94.45 / 27.3%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *