Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Jonny Clayton

Van Gerwen verslaat Clayton, na achterstand

Zondagmiddag wordt de laatste 16 van de European Darts Open afgewerkt in Leverkusen. In de vierde partij van de middag namen Michael van Gerwen en Jonny Clayton het tegen elkaar op. In een spannende partij was de Nederlander nipt met 6-4 te sterk. Lees hier meer.

Michael van Gerwen mocht het achtste onderonsje tussen beide heren beginnen en hield met een 80-finish zijn eigen leg. Van Gerwen wist een leg later ook meteen te breaken, met een 124-finish van de Nederlander leverde Jonny Clayton zijn eigen leg in. Echter kon Van Gerwen de break niet verzilveren, Clayton brak een leg later meteen terug met een 121-finish voor 2-1. Clayton hield vervolgens ook zijn eigen leg en bracht daarmee de stand op 2-2. Clayton hield dat goede gevoel nog even, want in de vijfde leg wist hij de Nederlander opnieuw te breaken. Met een 76-finish kwam ‘The Ferret’ voor het eerst op voorsprong.

Clayton verzilverde de break ook, met zijn tweede 100+ finish (125, BULL-25-BULL) van de wedstrijd kwam hij op een 4-2 voorsprong. Daar bleef het eerst bij voor de Welshmen die vier legs op een rij won. Van Gerwen hield zijn eigen leg in 14 darts en kwam zo terug tot 4-3. Clayton leek op matchpoint te komen, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Van Gerwen profiteerde en brak via dubbel 20 meteen terug naar 4-4. Van Gerwen kwam een leg later op matchpoint, door zijn eigen leg in 16 darts te houden. Clayton kreeg de kans om er een beslissende leg uit te halen, maar dat gebeurde niet. Clayton miste een 87-finish op de bull, waarna Van Gerwen met een 74-finish alsnog met 6-4 wist te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98,06 / 60%
Jonny Clayton: 99,23 / 40%

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *