Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - European Darts Grand Prix 2024

Van Gerwen verslaat Clemens, halve finalisten bekend

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finales op de European Darts Grand Prix. Hij won van publieksfavoriet Gabriel Clemens met 6-3.

Na zeges op Johan Engström (6-1) en Jonny Clayton (6-4) vervolgde Michael van Gerwen vanavond in Sindelfingen zijn jacht op zijn 37e titel op de European Tour. Hij trof Gabriel Clemens in de kwartfinale van de European Darts Grand Prix. Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd met twee 14-darters op rij om op een 2-0 voorsprong te komen. In de derde leg kwam Clemens op het scorebord door zijn eigen leg te houden in 15 darts. Vervolgens werd de vierde leg gehouden door de man in het appeltjesgroen, waarna hij twee pijlen op tops miste om Clemens nogmaals te breken. Clemens miste niet en maakte 3-2.

In de zesde leg kreeg Clemens dan de kans om terug te breken, maar hij verzuimde. Leg zeven werd wel gewonnen door Clemens en in leg acht kreeg Clemens opnieuw kansen om Van Gerwen te breken. De Duitser gooide een sterke leg maar de German Giant vergat zichzelf te belonen. Een ijzersterke 73-finish hielp Van Gerwen uit de brand en bracht hem op een 5-3 voorsprong. In de laatste leg gooide Mighty Mike de wedstrijd in het slot met een fraaie 124 finish; hij won van Gabriel Clemens met 6-3.

De ontknoping van het toernooi zal vanavond plaatsvinden. Als eerst zal Gary Anderson het opnemen in tegen Rob Cross, waarna Michael van Gerwen zal aantreden tegen Ross Smith voor een plek in de finale, die eveneens vanavond gespeeld zal worden.