Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Van Gerwen verslaat de Sousa en is kwartfinalist

Zaterdagavond stond de laatste 16 gepland voor de UK Open. In totaal deden 2 Nederlanders een gooi naar de kwartfinales, waaronder de nummer 2 van de wereld Michael van Gerwen. Hij mocht het in de laatste wedstrijd op het hoofdpodium opnemen tegen José de Sousa. Lees hier meer.

Sterke start van Gerwen

De titelverdediger uit Vlijmen begon goed aan de wedstrijd tegen de Portugees José de Sousa. De twee die elkaar voornamelijk op de vloer al vaker troffen hielden elkaar in evenwicht in de beginfase. Van Gerwen ging met een 3-2 voorsprong de eerste break in. In leg zes brak van Gerwen de onvoorspelbare Portugees José de Sousa. Eén leg later mistte de Nederlander 8 pijlen om een 5-2 voorsprong te nemen. ‘The Special One’ kwam terug tot 5-5 en alles leek weer mogelijk.

Spanning blijft erin

Na de pauze liet van Gerwen zien dat hij de betere speler was en liep uit naar 8-5. De onvoorspelbare Portugees die zelfs een 120-finish probeerde door drie keer tops te gooien. Dit mislukte echter maar hij kwam wel terug tot 9-9, door onder meer een 80-finish te gooien op Tops Tops. Van Gerwen was de hele partij de betere speler, maar kon het verschil niet maken. In de laatste leg kon ook de Sousa geen vuist maken en maakte van Gerwen het af op dubbel 16.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 99,72 / 32,26%
José de Sousa: 97,42 / 37,5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *