Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Gerwyn Price

Van Gerwen verslaat Price, Wright wint met thuispubliek

Michael van Gerwen, Peter Wright, James Wade en Jonny Clayton staan in de halve finales van de elfde speelronde van de Premier League Darts. Lees er hier meer over.

Jonny Clayton vs Gary Anderson

De avond begon meteen met een Schot in de openingswedstrijd, Gary Anderson. Anderson mocht het opnemen tegen Jonny Clayton. Anderson begon erg matig aan de partij, door in de eerste drie legs een enorme hoop aan dubbels te missen. Clayton profiteerde en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee, waaronder een 12-darter van Anderson en een 62-finish van Clayton. Bij een stand van 5-2 gooide Clayton zijn derde 180’er en zorgde met een 14-darter voor een 6-2 zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 93,53 / 42,9%
Gary Anderson: 87,44 / 25%

Peter Wright vs Joe Cullen

In de tweede partij kwam een andere Schot in actie, Peter Wright. Hij nam het op tegen Joe Cullen. De eerste vier legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg was het Cullen die als eerste een break plaatste door 52 uit te gooien. De break werd vervolgens ook verzilverd door de Engelsman, met een 16-darter werd het 4-2. Vanaf dat moment moest er een tandje bij voor Wright, én dat gebeurde. Met twee 14-darters en een 13-darter won de Schot drie legs op een rij voor een 5-4 voorsprong. Cullen hield ook zijn eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. In de elfde leg was Wright scorend iets beter en wist daardoor zich ook te plaatsen voor de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 103,22 / 42,9%
Joe Cullen: 96,08 / 45,5%

James Wade vs Michael Smith

In de derde partij kwam de winnaar van vorige week, James Wade, in actie tegen Michael Smith. Smith begon goed, hij wist Wade meteen te breaken en zijn eigen leg te houden voor een 2-0 voorsprong. Deze break hield stand tot 3-2. In de zesde leg brak Wade via tops terug en hield daarna zijn eigen leg met een 75-finish voor een 4-3 voorsprong. Meer breaks kwamen er uiteindelijk niet! Hierdoor moest er net als in de tweede kwartfinale een beslissende leg komen. Beide heren scoorden niet geweldig, maar uiteindelijk was het Wade die in 17 darts toch de partij naar zich toe sleepte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 89,74 / 35,3%
Michael Smith: 91,04 / 45,5%

Gerwyn Price vs Michael van Gerwen

De kwartfinales werden afgerond met een kraker tussen Gerwyn Price en Michael van Gerwen. In de beginfase ging het erg gelijk op. Tot 3-3 vonden er geen breaks plaats. Price hield zijn legs in 16,15 en 17 darts, terwijl Van Gerwen dat deed in 15,13 en 11 darts. In de zevende leg vond toch de eerste break plaats, die kwam op naam van de Nederlander. Met een 13-darter brak Van Gerwen en verzilverde de break met een 85-finish voor een 5-3 voorsprong. Een leg later maakte ‘Mighty Mike’ het ook meteen af, dankzij een 15-darter zien we hem later vanavond terug in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 106,93 / 60%
Gerwyn Price: 92,10 / 42,9%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *