Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Michael Smith

Van Gerwen verslaat Smith, Clayton wint van Price

Vanavond was het tijd voor de zevende speelavond in de Premier League, welke werd afgewerkt in Rotterdam. Michael van Gerwen nam het in zijn partij op tegen Michael Smith, terwijl ook beide Welshman elkaar tegenkwamen.

Peter Wright vs James Wade

Het begin van de wedstrijd was volledig voor James Wade. Peter Wright had scorend veel moeite en hier kon Wade eenvoudig van profiteren. In de eerste leg mocht Wade breken met een 17-darter en deze break verzilverde Wade met een mooie 100-finish via twee keer D20. In de derde leg vielen de eerste 180-ers van de speelavond in Ahoy. Hoewel Wade dus goed begon, wist hij niet helemaal weg te lopen. Wright mocht de derde en vijfde leg houden en kon ook op zoek naar de break.

In de zesde leg wist Wade scorend onvoldoende te gooien en zo mocht Wright breken met een 15-darter. Peter Wright pakte zo het Initiatief voor een best of five. Vanaf dit punt kregen beiden heren geen druk op de leg van de ander, zij kregen vanaf dit punt zelfs geen pijl op de dubbel in de leg van de ander. Beiden heren kregen geen druk op de leg van de ander, het leek zelfs dat beiden heren geen pijl op de dubbel kregen in de leg van de ander. Het werd 5-5 en er kwam een beslissende leg. Scorend was deze leg niet geweldig, Peter Wright mistte een pijl op D20 vanaf 135, waardoor Wade het op 101 mocht proberen.

Wade kreeg ook een pijl maar mistte, hierdoor Kon Wright de wedstrijd alsnog pakken. Wright werd zo de eerste winnaar in Ahoy op deze avond.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Peter Wright: 95.55 / 60.0%
James Wade: 91.09 / 62.5%

Gary Anderson vs Joe Cullen

De wedstrijd tussen Gary Anderson en Joe Cullen begon met een groot verschil in gemiddelde. Na vier legs was het verschil in gemiddelde meer dan 12 punten, maar de stand was toch 2-2 en Anderson had nog steeds het initiatief. In de eerste leg stond Anderson al wel onder druk, hij moest 84 uitgooien via de Bull en hij deed dit.

In de tweede leg kreeg Cullen ook een pijl op de Bull voor de Big Fish maar hij mistte, hij kon de leg twee beurten later wel binnenhalen. Ook na zes legs was het gat in gemiddeldes nog ruim 12 punten, Cullen wist de zesde leg te pakken met een 12-darter en een 84-finish. Cullen moest Anderson natuurlijk nog breken, maar dit bleek vrij moeilijk te worden.

In de zevende leg raakte Anderson de Bulls-Eye voor een 164-finish en vervolgens wist Anderson ook druk te zetten op de leg van Cullen. Anderson mocht in zes beurten breken terwijl Cullen na zes beurten nog op 138 stond te wachten.

Vervolgens viel Anderson helemaal weg, Cullen had aan een 18-darter genoeg om terug te breken en hij kreeg ook 17 pijlen om zijn leg te houden. Zo kwam ook de tweede kwartfinale tot een last-leg decider. Anderson leek deze na een 180-er te pakken, maar Anderson mistte vier matchdarts. Cullen profiteerde met een 74-finish en ook hier was een 18-darter genoeg voor de zege.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 88.76 / 31.3%
Joe Cullen: 92.82 / 66.7%

Gerwyn Price vs Jonny Clayton

Clayton mocht de eerste leg beginnen en liet meteen zien dat hij bij de les was. Met een 121-finish in 12 pijlen ging de eerste leg naar ‘The Ferret’. Price opende leg 2 met een 180-score, maar viel scorend een beetje stil. Clayton profiteerde en met een 15-darter kwam hij op een 2-0 voorsprong. Price wist in leg 3 voor de re-break te zorgen met een 16-darter en wist de break te verzilveren met een 65-finish op dubbel 4. De vijfde leg ging wel weer met de pijlen mee, want Clayton had aan een 17-darter genoeg om zijn leg te behouden.

Ook Price liet zijn leg niet afpakken. ‘The Iceman’ bracht de stand met een 13-darter op 3-3. De zevende leg ging gelijk op, maar het was Clayton die hem met een goede 120-finish wist binnen te halen. ‘The Ferret’ leek in de achtste leg het gaatje te slaan. Clayton mocht weer gaan aanleggen vanaf 121 en wist opnieuw de bulls-eye te raken.

Met een 5-3 voorsprong op zak, mocht Clayton gaan gooien voor de wedstrijd. Dit matchpoint leek meteen in de daaropvolgende leg al benut te worden door Clayton, maar hij miste 3 matchdarts. Price profiteerde optimaal van de missers, want met een heerlijke 154-finish bleef Price in de wedstrijd. Clayton kreeg de kansen wel om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ‘The Ferret’ was tweemaal slordig vanaf 95.

Opnieuw profiteerde Price met een 70-finish in 18 darts onder volle druk, waardoor de heren een beslissende leg moesten spelen. Clayton miste opnieuw een wedstrijdpijl, waardoor Price vanaf 106 mocht gaan aanleggen voor de wedstrijd. Ook Price miste zijn eerste pijl voor de wedstrijd, waarna Clayton het duel, met een 17-darter, dan eindelijk in het slot gooide.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 94,91 / 83,3%
Jonny Clayton: 98,5 / 37,5%

Michael van Gerwen vs Michael Smith

In de laatste partij was het dan eindelijk tijd voor onze enige landgenoot in de Premier League. Michael van Gerwen mocht het gaan opnemen tegen Engelsman Michael Smith. Van Gerwen deed dit goed, want met een 15-darter ging de eerste leg naar ‘Mighty Mike’. Ook Smith wist zijn eerste leg te behouden. Met een fraaie 104-finish trok hij de stand weer gelijk. Van Gerwen leek in de derde leg in gevaar gekomen, maar wist zichzelf te redden met zijn laatste pijl vanaf 46.

De Nederlander nam het initiatief weer over in de vierde leg, maar beide heren misten veel te veel pijlen op de dubbel. Uiteindelijk ging de leg naar Michael Smith in 22 pijlen. Ook in de vijfde leek had Smith de overhand, maar door een 180-score en een 64-finish wist Van Gerwen, wonder boven wonder, de leg alsnog te pakken. Smith hield zichzelf in de wedstrijd door de 3-3 op het bord te zetten met een 117-finish.

Ook in de zevende leg miste Van Gerwen eigenlijk iets teveel op de dubbel, maar het schaadde hem niet. Met een 16-darter ging de leg alsnog naar ‘Mighty Mike’. In de achtste leg leek Van Gerwen dan het gaatje te slaan. Smith was niet binnen de 5 beurten uit, Van Gerwen was dat wel. Met een 14-darter kwam Van Gerwen op een 5-3 voorsprong en dus op matchpoint. Smith gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

Met een 14-darter brak Smith terug tot 5-4 en met opnieuw een 14-darter ging ook deze partij door tot een laatste beslissende leg. Smith was in deze laatste leg simpelweg geweldig, maar miste 2 matchdarts. Van Gerwen profiteerde en won dankzij de 13-darter in de laatste leg met 6-5.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 89,53 / 30%
Michael Smith: 96,82 / 41,7%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *