Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen verslaat Van den Bergh wéér en haalt finale UK Open

Michael van Gerwen heeft de finale van de UK Open behaald. De Nederlander kende weinig moeite met Dimitri van den Bergh, die hij dit jaar ook al meerdere keren versloeg in de Premier League.

De twee overgebleven Premier League-spelers worden bij de loting aan elkaar gekoppeld: Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh moesten samen om één plekje in de finale vechten. In de eerste paar legs leek het echter nergens op: Van Gerwen gooide een 20-darter, waarna Van den Bergh legs vond in 18 en 21 pijlen. Vanaf hier schoot MVG wel wakker. Met legs in 12 en 13 nam hij weer de voorsprong, waarna hij twee legs later een 15-darter vond. Met nog een 15-darter vond hij daarna ook nog de break: 5-3.

Van den Bergh kon geen grip krijgen op ‘Mighty Mike’. De Belg moest lijdzaam toezien hoe MVG in 16, 19 en 13 pijlen verder uitliep naar 8-3, waarna ‘The Dream Maker’ eindelijk weer wat terug kon doen. Door wat missers van de Nederlander leek Van den Bergh nog wat dichterbij te komen, maar een zege zat er niet in. Door legs in 14, 14 en 17 pijlen boekte Van Gerwen zijn plek in de finale tegen Andrew Gilding.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dimitri van den Bergh: 89.63 / 33.3%
Michael van Gerwen: 94.47 / 28.2%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *