Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen voor tweede keer in week langs Price

Michael van Gerwen is weer in absolute topvorm. Hij versloeg vanavond met eem gemiddelde boven de 106 Gerwyn Price met 7-5.

Een echte rivaliteit lijkt te ontstaan tussen Michael van Gerwen en Gerwyn Price. Afgelopen zondag trakteerden beide mannen ons al op een geweldige finale, en toevallig troffen ze elkaar vanavond meteen weer in de Premier League. Price lijkt ook zeker een uitdager voor Van Gerwen om deze titel te pakken. Hij begon deze wedstrijd in ieder geval met een 17-darter. Van Gerwen reageerde met een 11-darter, waarna Price weer de voorsprong pakte in 14 pijlen. Van Gerwen volgde dit voorbeeld en zette de stand op 2-2. ‘Mighty Mike’ kreeg daarna een pijl op de bull voor de eerste break, maar nadat hij die miste hield Price toch zijn leg. In 18 pijlen zorgde MVG snel toch weer voor een gelijke stand.

De Nederlander kwam steeds dichterbij een break, en leek daarop ook een goede kans te hebben in leg zeven. Hij zette zichzelf weg op 36, maar hiervoor kwam hij niet terug doordat Price een geweldige 157-finish gooide. Van Gerwen liet zien hiervoor niet onder te doen door op een onorthodoxe manier 123 uit te gooien (25 – 60 -38). Twee 17-darter van beide mannen later stond het 5-5. Uiteindelijk kwam toen toch het moment van MVG. Met een 12-darter brak hij Price. Hij maakte het daarna uitstekend af met een leg in 13 pijlen. De Nederlander is de laatste tijd weer in geweldige vorm.

Gerwyn Price: 98.07 / 50%
Michael van Gerwen: 106.27 / 41.18%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *