Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen voor tweede keer op rij finale, treft nu Smith

Michael van Gerwen en Michael Smith hebben de finale van de vijfde week van de Premier League bereikt. Ze waren respectievelijk te sterk voor Jonny Clayton en Joe Cullen. Lees hier meer.

Michael Smith vs Jonny Clayton

De eerste drie legs van de eerste halve finale gingen met de darts mee. Het was Michael Smith die in de vierde leg wist te breaken door met een 180’er en een 80-finish op een 3-1 voorsprong te komen. De break werd een leg later ook verzilverd via dubbel 10 waardoor hij op 4-1 kwam. In de zesde leg miste Clayton twee pijlen op dubbel 8 voor een 70-finish om zijn eigen leg te houden. Wederom was het ‘BullyBoy’ die klaar stond op het af te straffen. Met een 15-darter kwam Smith op matchpoint; 5-1. Een leg later kreeg Smith al zijn eerste matchdart, een 68-finish ging mis op tops. Dit keer gooide ‘The Ferret’ 70 wel uit en brak daarmee terug naar 5-2. Het leek erop dat Clayton zijn eigen leg ook ging houden, maar miste 9 pijlen op de dubbel. Smith gooide 68 uit en plaatste zich zo voor zijn eerste finale van de Premier League van dit seizoen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 89,19 / 46,2%
Jonny Clayton: 90,25 / 14,3%

Michael van Gerwen vs Joe Cullen

Michael van Gerwen schoot werkelijk uit de startblokken. Met legs in o.a. 13 en 14 darts, een 88-finish in leg 3 en een magistrale 170-finish in leg 4 stond hij binnen enkele minuten 4-0 voor. Met een 14-darter wist Van Gerwen vervolgens zijn eigen leg ook nog te houden voor 5-0. Cullen deed nog wel iets terug met een 42-finish in zijn leg voor 5-1. Daar bleef het bij voor ‘The Rockstar’, Van Gerwen gooide in leg 7 een 180’er en zorgde via dubbel 10 voor de tweede finale op een rij in de Premier League.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101,79 / 54,5%
Joe Cullen: 88,84 / 20%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *