Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Belgian Darts Open 2023

Van Gerwen voorbij De Decker en bereikt laatste 16

Michael van Gerwen is de derde Nederlander die de finaledag heeft gehaald van de Czech Darts Open. Zaterdagavond won de Nederlander met 6-4 van Mike de Decker. Lees hier meer.

Mike de Decker begon de wedstrijd, maar liep meteen tegen een break aan. Michael van Gerwen brak in 15 darts en wist vervolgens in 16 pijlen de break te verzilveren. In de derde leg kwam De Decker op het scorebord, via dubbel 16 werd het 2-1. Daarna gingen er nog twee legs met de darts mee, waardoor Van Gerwen een 3-2 voorsprong had. De Nederlander had de kans om er 4-2 van te maken, maar miste vier pijlen op de dubbel. De Decker profiteerde optimaal en wist met een 97-finish terug te breaken naar 3-3.

Lang kon de Belg niet genieten van de break, ‘Mighty Mike’ produceerde een 13-darter om snel te vorsprong terug in handen te nemen. In de achtste leg wist hij de break ook te verzilveren, via dubbel 16 werd het 5-3. De resterende legs gingen met de darts mee, waardoor Van Gerwen met een 85-finish zich verzekerde van een 6-4 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 99,52 / 30%
Mike de Decker: 94,26 / 40%%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *