Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen voorkomt comeback met 146-finish

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de World Matchplay. Hij won met 16-14 van Nathan Aspinall. Van Gerwen gaf een voorsprong van drie breaks helemaal weg, maar voorkwam een comeback door een 146-finish. Lees hier alles over deze partij.

Van Gerwen maakt geen fout in eigen sessie

Michael van Gerwen en Nathan Aspinall hadden nog even tijd nodig om het ritme te vinden. De eerste twee legs waren nog niet op niveau. Aspinall kreeg gelijk in de eerste leg twee pijlen op de dubbel om te breken, hij miste waardoor Van Gerwen de leg kon houden via een 18-darter. De tweede leg was ook een 18-darter voor Aspinall. Vanaf de derde leg kwam Van Gerwen op gang. Hij won de derde leg met een 13-darter, miste een pijltje om te breken en won de vijfde leg via een 12-darter. Aspinall wist de vierde leg dus ook te houden en stond in de vijfde leg na 9 pijlen klaar om te breken, hij mocht dus niet terug komen.

Aspinall verliest slechte eigen legs

Van Gerwen maakte geen fouten in de sessie die hij mocht beginnen, Aspinall deed dit wel. Van Gerwen kreeg in de zesde leg gelijk al twee pijlen op de dubbel om te breken, maar deze kans miste hij nog. In de achtste leg was het wel raak. Aspinall miste twee pijlen op D8 en was zo in achttien pijlen niet uit, Van Gerwen profiteerde met de eerste break. Ook in de tiende leg wist Aspinall de leg niet af te ronden in vijf beurten, scorend kwam Aspinall tekort en zo plaatste Van Gerwen ook in de tiende leg een break. In de eigen legs was Van Gerwen wel keurig in vijf beurten uit, Aspinall kwam in deze legs ook scorend te kort om druk te zetten. Van Gerwen gooide op dit moment een gemiddelde boven de 102 en leidde met 7-3.

MvG superieur

Van Gerwen had de wedstrijd in zijn handen en dit bleek ook in de derde sessie. Aspinall kon scorend niet bijbenen en dit zorgde voor een eenvoudige partij. Van Gerwen wist drie van de eerste vier legs af te ronden binnen vijf beurten. Die andere leg ging Aspinall er met de leg vandoor. In de veertiende leg begon Van Gerwen met zes perfecte pijlen. Een nine-darter werd het niet, maar een 12-darter was genoeg voor de break. Van Gerwen wist in de laatste leg van de derde sessie de break ook te verzilveren, dit gebeurde slechts met een 18-darter.

Aspinall wint vierde sessie met 4-1

Van Gerwen viel in de vierde sessie iets weg en Aspinall profiteerde hier optimaal van. Aspinall begon de sessie met een 106-finish. Van Gerwen gooide vervolgens een slechte eigen leg en hij was niet in vijf beurten uit. Aspinall profiteerde met een 15-darter en pakte zo zijn niveau ook weer op. In de eigen legs gooide Aspinall vervolgens een 13-darter en een 14-darter. Van Gerwen moest ook nog eens uitkijken dat hij niet twee keer werd gebroken in deze sessie. Aspinall stond op D20 te wachten en Van Gerwen moest met D5 een linke dubbel uitgooien, hij deed dit wel en beperkte zo de schade.

Aspinall maakt het heel spannend

In de vijfde sessie wist Aspinall zich twee keer te redden. In de 22e leg gooide Aspinall 112 uit om zijn leg te redden en in de 24e leg ging daar 164 achteraan. De 25e leg werd ook nog begonnen met een 180-er. Aspinall kreeg in deze leg twee pijlen om te breken. Voor de laatste pijl had Aspinall wat tijd nodig en hij miste. Toch kwam de break wel. In de 27e leg moest 90 uit om de wedstrijd te redden, Aspinall gooide weer de Bull en kwam zo dicht langzij. Voor Van Gerwen moest het gebeuren in de 28e leg, dit was zijn leg en hij stond na 12 pijlen op de dubbel. Van Gerwen mocht terug komen, maar miste drie matchdarts. Aspinall poetste zo zijn laatste break weg en moest zijn eigen leg houden om een verlenging af te dwingen. In deze leg stond Aspinall na 12 pijlen op 84, Aspinall mocht niet terug komen. Van Gerwen gooide vanaf 146 twee keer de trippel 20 en volgde dit op met een D13. Van Gerwen ketste zo de comeback af en plaatst zich voor de halve finale.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101.86 / 48.5%
Nathan Aspinall: 96.03 / 50.0%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *