Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Van Gerwen kent weinig problemen met White

In de tweede ronde van de World Matchplay neemt Michael van Gerwen het op tegen Ian White. De Nederlander heeft geen goede herinneringen aan Ian White in recente partijen. Op het EK vorig jaar verloor Van Gerwen met 10-4 en in de finale van de Dutch Darts Masters 2019 verloor de Nederlander ook van Ian White.

Sterke gemiddeldes

Net zoals bij de laatste ontmoeting tussen beiden spelers, start deze wedstrijd ook weer fantastisch. Zowel Van Gerwen, als Ian White staan sterk te scoren en de dubbels vallen ook goed. In de derde leg leek Van Gerwen een eerste verschil te kunnen maken door te breken met een 11-darter. Van Gerwen weet deze break niet te verzilveren, hij is niet binnen vijf beurten uit en White straft dit af door terug te breken. In de laatste leg van de eerste sessie miste White eerst nog drie pijltjes op de dubbel, maar met de laatste in hand en met de vierde dubbel weet White weer de voorsprong te pakken.

Gerwen raakt White niet kwijt

De tweede sessie was eigenlijk een kopie van de eerste sessie. Michael van Gerwen was ook in deze sessie driftig op zoek naar een break. In de legs zelf is hij wisselvallig als je naar de scores kijkt. In de negende leg krijgt Van Gerwen zes beurten om te breaken. Vervolgens wist Van Gerwen net zoals in de eerste sessie de break niet te verzilveren. Hij miste één pijl op D20 en dus stelt White weer orde op zaken. Na de eerste twee sessies had Van Gerwen nog niet het topniveau en hierdoor kon hij White toch niet afschudden.

Sterke laatste sessie van Van Gerwen

Michael van Gerwen had in derde sessie de flow weer te pakken. In de eerste leg van deze sessie gooide hij gelijk een 14-darter voor de break en hij was niet van plan om deze weg te geven. In de legs van White gaf hij niet veel gas, maar in de volgende twee eigen legs wist hij een 180-er te produceren. In de vijftiende leg mistte White dan ook nog vier pijlen om zijn leg te houden, hier profiteerde Van Gerwen van met een mooie 92-finish. Dan gooide hij ook nog een 11-darter om de break te verzilveren en om op matchpoint te komen. Het afmaken leek even moeizaam te gaan, hij miste eerst zes matchdarts. Wel sloot Van Gerwen in stijl af, nadat White de Bull al miste vanaf 161, raakte Van Gerwen de Bull wel vanaf 121. Michael van Gerwen wist met een sterke laatste sessie te plaatsen voor de kwartfinale.

Gemiddelde / finishpercentage:
Michael van Gerwen: 100.45 / 37.04%
Ian White: 93.83 / 27.59

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *