Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen wint, na heerlijke partij, van Cullen!

Na de marathonpartij tussen Ratajski en Clemens was het wel weer tijd voor een beetje vuurwerk op het podium van ‘Ally Pally’ en Michael van Gerwen en Joe Cullen leken geschikte spelers om hiervoor te zorgen. Zij mochten het in de laatste partij van vandaag tegen elkaar opnemen voor een plaats bij de laatste 16 van het WK Darts 2021.

Cullen pakt eerste set

Dat Michael van Gerwen in goede vorm steekt, liet de Brabander wel zien in zijn eerste twee partijen op dit WK. Met gemiddeldes van ruim 100+ begon Van Gerwen vol zelfvertrouwen aan zijn vierde ronde partij tegen Joe Cullen, die de partij mocht beginnen. Van Gerwen opende sterk en zorgde met een 14-darter voor de eerste break van de wedstrijd. De Nederlander miste 3 darts om op een 2-0 voorsprong te komen en Cullen zorgde voor de re-break in 15 darts. Deze re-break werd verzilverd door ‘Rockstar’ die zijn eigen leg hield met een 14-darter. Cullen leek heel hard op weg om de eerste set binnen te halen. Na een misverstand met Russ Bray, die de verkeerde score leek door te geven, kreeg Van Gerwen toch de kans om zijn leg te houden. Dit lukte met een 56 finish en een vijfde leg moest uitkomst bieden. Beide heren kregen pijlen om de eerste set binnen te halen, maar het was Cullen die, via de dubbel 10, op een 1-0 voorsprong in sets wist te komen.

Cullen imponeert, Van Gerwen pakt de set

Van Gerwen mocht de tweede set beginnen, maar het was Cullen die uit de startblokken schoot met 2 keer een 180 score. Toch ging de leg naar Van Gerwen, die 50 knap uitgooide. Cullen wist zijn eigen tweede leg te behouden via de dubbel 10 en ook Van Gerwen liet zich niet breken doordat de Nederlander de dubbel 1 raakte. Cullen bleef scorend ijzersterk en ook beter dan Van Gerwen. Met een nette 91 finish hield Cullen leg 4 en speelden de heren weer een laatste leg. Cullen miste 1 dart op de dubbel in deze laatste leg en Van Gerwen stapte in. Met een 52 finish trok ‘Mighty Mike’ de stand weer gelijk.

Geweldige sessie levert Cullen de sets op

Na een korte onderbreking hervatte Joe Cullen de wedstrijd en de Engelsman liep vrij eenvoudig weg bij zijn Nederlandse tegenstander in de eerste leg. Cullen wist de leg te behouden via de dubbel 4. Ook Van Gerwen kende weinig moeite in zijn eigen leg, die gewonnen werd via de dubbel 14. Kansen om te breken bleken schaars in deze partij, want ook leg 3 en 4 ging met de darts mee. Ondanks de druk die Van Gerwen zette, gooide Cullen tops uit voor een 2-1 voorsprong. Van Gerwen wist zijn leg te behouden met een 12-darter, ondanks 2 keer een 180 score van Cullen. Wederom werd een laatste leg gespeeld en wederom werd hij gewonnen door de speler die hem begon. Cullen raakte de dubbel 18 en kwam op een 2-1 voorsprong in sets.

Cullen bleef verschrikkelijk goed scoren en deelde in de eerste leg van set 4 ook meteen een flinke tik uit. Met een 123 finish op de bulls-eye wist Cullen de break te plaatsen en het initiatief over te nemen. Van Gerwen schakelde een tandje bij en plaatste meteen de re-break met een 11-darter. Om deze 11-darter nog even kracht bij te zetten, verzilverde Van Gerwen de break met een 10-darter, waarna Cullen zijn leg begon met zijn dertiende (!) 180 score van de wedstrijd. Met een 58 finish wist Cullen weer een vijfde leg af te dwingen, die Van Gerwen mocht beginnen. Voor het eerst zou de laatste leg niet naar de beginnende speler gaan, want Van Gerwen miste 3 darts vanaf 40. Cullen profiteerde optimaal, gooide 85 uit in 3 darts en kwam op een 3-1 voorsprong in sets.

Van Gerwen overleeft en vecht zich terug

De opdracht was heel duidelijk voor Van Gerwen: 3 sets op een rij winnen voor een plaatsje bij de laatste 8. Hij begon in ieder geval goed aan deze opdracht, want met een 94 finish zorgde Van Gerwen meteen voor de break. Via de dubbel 18 ging ook leg 2 ging naar de Nederlander, die scorend de betere was. Van Gerwen nam iets gas terug in leg 3, die met een 49 finish naar Cullen ging. Cullen kreeg 2 darts om terug te breaken, maar deze werden gemist. Van Gerwen ontsnapte, pakte d set via de de dubbel 8 en had de achtervolging nu écht ingezet.

Van Gerwen mocht set 6 beginnen en kon vrij gemakkelijk de eerste leg behouden via de dubbel 16. 4 van de laatste 5 legs gingen naar Van Gerwen, maar hier bracht Cullen in leg 2 verandering in door de dubbel 4 te gooien. Ondanks de gewonnen tweede leg, zakte Cullen ietwat in. Zijn gemiddelde daalde iets en Van Gerwen kreeg het, vooral in zijn eigen legs, iets makkelijker. In zijn eigen legs daarentegen, bleef Cullen ijzersterk scoren. Nadat Van Gerwen de derde leg had gewonnen, ging leg 4 naar Cullen en werd een beslissende leg gegooid. Van Gerwen wist dat hij deze absoluut niet mocht verliezen. Ondanks een matchdart van Cullen op de bulls-eye ging de set naar Van Gerwen met een 13-darter.

Cullen leek niet bepaald te zijn aangedaan door de gemiste matchdart, want hij opende set 7 met een 180 score en pakte de leg met een 12-darter. Ook Van Gerwen bleef zijn zenuwen de baas, want met een 25 finish pakte ‘Mighty Mike’ de tweede leg. Van Gerwen kreeg in leg 3 een pijl vanaf 120 om te breken, maar miste. Cullen hield zijn leg en kwam op matchpoint. Ook in leg 4 kreeg Cullen een matchdart op bulls-eye, ditmaal vanaf 164, maar ook deze werd gemist. Van Gerwen raakte de dubbel 8 en we kregen de allesbeslissende laatste leg die deze wedstrijd ook verdiende. Van Gerwen liet in deze laatste leg zijn klasse zien. Nadat de Nederlander met een 180 score begon, bleef Cullen de zenuwen niet langer de baas. Van Gerwen gooide een 14-darter, plaatste zich voor de laatste 8 en maakte een einde aan deze heerlijke partij darts!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100,4 / 47%
Joe Cullen: 97,2 / 33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *