Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen wint laatste leg voor Premier League titel

Michael Van Gerwen heeft eindelijk weer een Major binnen. Met goed spel wist hij Cullen veel tegenstand te bieden. Van Gerwen wist een last-leg decider af te dwingen, een triple meer te gooien en zo de dubbel te gooien. Lees hier alles over deze wedstrijd.

Finale levert een spannende partij

De finale voldeed volledig aan de verwachtingen met gemiddeldes boven de 95 en een aantal hoge finishes. Joe Cullen ging uitstekend van start in de finale voor zijn tweede Major dit jaar. Hij kwam met een 11-darter en een 86-finish gelijk op voorsprong en kreeg ook drie pijlen op D16 voor 2-0. Cullen miste en Van Gerwen gooide 70 uit om zijn leg te redden. Van Gerwen was wel de eerste die wist te breken. Een 13-darter was genoeg om te breken en hij wist hem ook te verzilveren. In de vijfde leg kreeg Van Gerwen 52 niet uit voor de tweede break. Dit keer profiteerde Cullen en wist hij de volgende leg gelijk te breken. Na verzilveren stond het na zes legs 3-3. Van Gerwen kwam wel weer op voorsprong in de zevende leg. Een 180-er en vervolgens een 165 om weg te zetten, zorgde voor de volgende break. Joe Cullen zorgde in de negende leg voor de hoogste finish van de wedstrijd, hij gooide een 141 uit. Ook Van Gerwen gooide voor de break nog een sterke finish. Cullen stond op 72 te wachten, maar Van Gerwen gooide een 88 finish uit om met een 6-4 voorsprong de break in te gaan.

Triple in laatste leg maakt verschil

Joe Cullen begon ook de tweede sessie erg goed. Met een 114 finish hield Cullen zijn leg, nadat Van Gerwen al een pijl miste op de Bull. Cullen wist ook te breken nadat Van Gerwen 118 miste, het stond zo 6-6 en het initiatief lag weer bij Cullen. Cullen kwam ook op voorsprong met 7-6 en dit was de eerste voorsprong sinds 1-0. In de veertiende leg kreeg Cullen twee pijlen om te breken voor een 12-darter, hij miste deze en Van Gerwen maakte zo gelijk. Van Gerwen moest nog een keer breken, IN de zeventiende leg kwam MvG dichtbij. MvG stond te wachten op 20, maar Cullen gooide 68 uit met een pijl op de dubbel. Ook in de negentiende leg kreeg van Gerwen de kans. Dit keer ging hij wel uit. De titel betekende dit niet Van Gerwen gooide in 12 pijlen geen enkele triple. Van Gerwen werd gebroken en dit zorgde voor een last-leg decider. Van Gerwen kon een triple’tje meer gooien in deze leg. Dit zorgde ervoor dat Van Gerwen na twaalf op D14 stond en Cullen nog op 68. Cullen kon 68 niet uitgooien, hij miste één matchdart op dubbel 16. Van Gerwen gooide de eerste matchdart gelijk raak en won zo zijn eerste major in hele lange tijd.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 99,10 / 47,8%
Joe Cullen: 99,36 / 50%

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *