Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Van Gerwen wint met fenomenaal gemiddelde, Harms en ‘Barney’ doen het minder

Een volle eerste avond op de Grand Slam: maar liefst acht ultra-korte potjes (best of 9) werden gespeeld op het podium in Wolverhampton. Ook kwamen de Nederlanders voor het eerst in actie: Wesley Harms, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

James Wade 5-0 Wesley Harms (BDO)
James Wade is in vorm. Hij won de laatste 2 grote PDC toernooien en is dus ‘the man to beat’. Dat wist de Nederlander Wesley Harms, die op dit toernooi de BDO mag vertegenwoordigen, ook. Toch miste hij teveel dubbels en was het scorend ook niet best. Heel erg vind hij het niet: ‘ik weet dat ik beter kan, de volgende wedstrijd win ik dan maar.’

Gemiddelde/Finishpercentage:
James Wade: 98.9 / 46%
Wesley Harms: 85.9 / 0%

Krzysztof Ratajski 5-3 Raymond van Barneveld
Ook de tweede Nederlander wist zijn wedstrijd niet te winnen. Scorend was Raymond van Barneveld de betere, maar de dubbels lieten het te weten na. Tot 3-3 gingen de legs met de pijlen mee. Ook de Pool, die overigens niet eens een Tour-Card heeft, wist dus mee te gaan. In leg 7 lukte het de Nederlander vervolgens niet om zijn eigen leg te behouden, waarna Ratajski wel zijn eigen leg behield en dus de winst pakte. Van Barneveld zal nog een moeilijke klus hebben de poule door te komen met o.a. Michael Smith.

Gemiddelde/Finishpercentage:
Krzysztof Ratajski: 89.9 / 56%
Raymond van Barneveld: 92.3 / 30%

Michael van Gerwen 5-1 Gary Robson (BDO)
‘Ooit’ speelde de Nederlander al tegen de Engelsman. Op het enige BDO WK dat Van Gerwen speelde, verloor hij van deze Gary Robson. Dit liet hij niet opnieuw gebeuren. De Nederlander slachtte Robson volledig af met een ruim gemiddelde van 112 (!), wat tijdens de wedstrijd zelfs nóg hoger lag. In zes gespeelde legs, gooide Van Gerwen zes 180’ers. Een fenomenale prestatie!

Gemiddelde/Finishpercentage:
Michael van Gerwen: 112.7 / 56%
Raymond van Barneveld: 90.8 / 50%

Andere uitslagen:
Keegan Brown 5-4 Mark Webster
Jonny Clayton 5-2 Joe Murnan
Ian White 5-1 Steve Hine
Michael Smith 5-3 Adam Smith-Neale (BDO)
Gary Anderson 5-2 Michael Unterbuchner (BDO)

 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *