Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen wint moeizaam, Wade wint van Clayton

De kwartfinales zijn gespeeld en dus gaan we naar de halve finales van de negende speelronde van de Premier league. Michael van Gerwen neemt het in deze halve finale op tegen Peter Wright, die indruk maakte in de kwartfinale tegen Michael Smith. Jonny Clayton gaat het opnemen tegen James Wade. Lees hier alles over de twee halve finales.

Peter Wright vs Michael van Gerwen

Michael van Gerwen tegen Peter Wright is een partij tussen de nummer 1 en nummer 3 van de wereld, maar dat niveau had deze partij niet. De partij was zeer slordig aan beiden kanten. Het was scorend moeizaam en er werden in totaal 28 dubbels gemist. De Vijfde leg typeerde de partij, In deze leg mistte Wright zes pijlen op de dubbel en Van Gerwen vier. Peter Wright mocht deze leg houden met een 21-darter. Van Gerwen wist na een moeizaam begin de partij wel naar zich toe te trekken. Van Gerwen wist in de zevende leg te beginnen met een 180-er en had deze leg aan een 15-darter genoeg om de eerste break te plaatsen. Na deze break stopte Wright met scoren en zo kon Van Gerwen de partij makkelijk naar zich toe trekken. Hij kon de achtste leg houden met een 18-darter en Wright stond nog niet eens op een finish. Ook in de Negende leg had Van Gerwen aan een 15-darter genoeg om te breken. Van Gerwen wint de partij met 6-3.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Peter Wright: 86.37 / 21.4%
Michael van Gerwen: 90.74 / 24.0%

Jonny Clayton vs James Wade

Jonny Clayton tegen James Wade was een hele wisselvallige partij. Beiden heren wisten het initiatief in de partij niet te pakken. Wade leek het als eerst te gaan doen. Wade wist in de eerste leg te breken, maar mistte twee pijlen om deze break te verzilveren. Vervolgens ging Clayton beter scoren, met een 13-darter kwam Clayton op 2-2 en hij gooide vervolgens een keurige 15-darter om 3-2 voor te komen. Clayton was ook op weg naar 4-2, maar hij zette zich weg op D3. Clayton mistte drie pijlen op D3 en Wade gooide 88 uit om te profiteren. Hierna nam Wade scorend het initiatief weer over. Hij begon de zevende leg met twee 180-ers en wist zo met een 11-darter te breken, hij verzilverde de break met een 72-finish. Clayton moest in de tiende leg Wade weer breken om de finale te kunnen halen, maar Clayton had het scorend vermogen niet. Clayton kreeg vijf beurten, maar stond na vier beurten nog niet op de dubbel. Wade gooide met de 16e pijl D10 en won de partij zo met 6-4.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 96.96 / 33.3%
James Wade: 96.17 / 50.0%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *