Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - European Darts Open 2023

Van Gerwen wint, na missen matchdarts Campbell

Michael van Gerwen is door het oog van de naald gekropen in Riesa tijdens de International Darts Open. In de tweede ronde moest de Nederlander twee matchdarts overleven tegen Matt Campbell. Lees hier meer.

Beide heren begonnen sterk aan de partij. Nadat de eerste 4 legs eenvoudig werden gehouden door de speler die hem begon, was het Matt Campbell die het eerste tikje uitdeelde. Een 67-finish leverde de Canadees de eerste break op en een 3-2 voorsprong. Campbell kreeg de kans om de break te verzilveren, maar miste twee pijlen op tops. Van Gerwen profiteerde gelijk en zorgde met een 80-finish dat de break meteen ongedaan werd gemaakt; 3-3.

Legs 7 en 8 gingen met de darts mee. In de negende leg miste Van Gerwen meerdere pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen. ‘The Ginga Ninja’ bleef ijzersterk finishes en kwam via dubbel 8 als eerste op matchpoint; 5-4. Wederom kon de Canadees de break niet verzilveren. ‘Mighty Mike’ produceerde een 11-darter om terug te breaken naar 5-5 en te beginnen aan de elfde en beslissende leg. Campbell kreeg twee matchdarts op dubbel 18, maar werden op een haar gemist. Van Gerwen hield zijn zenuwen in bedwang en verzekerde zich via dubbel 10 alsnog voor de finaledag van de International Darts Open.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,33 / 46,2%
Matt Campbell: 97,17 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *